37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Băncile încetinesc procesul de creditare și completează fondurile de risc

Băncile încetinesc procesul de creditare și completează fondurile de risc

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Băncile încetinesc procesul de creditare a sectorului real al economiei și completează fondurile de risc. Potrivit agenţiei INFOTAG, la finele lunii august, creşterea portofoliului de credite al celor 11 bănci a constituit doar 3,57 mil. lei comparativ cu indicii din iulie 2016, iar volumul creditelor pe sistem însumează 35,02 mlrd. lei.

În august, cinci bănci au înregistrat o reducere a portofoliilor de credite comparativ cu luna iulie. Din grupul băncilor cu volum scăzut de creditare în august fac parte „BCR Chişinău", „Eurocreditbank", „Moldindconbank", „Moldova Agroindbank" şi „Eximbank".

Celelalte şase bănci - „Victoriabank", „Comerţbank", „Mobiasbancă", „Procreditbank", „Fincombank" şi „Energbank" - au reuşit în august să-şi majoreze portofoliile de credite. De exemplu, prima bancă din Moldova - „Victoriabank" - şi „Mobiasbancă" şi-au majorat portofoliul cu peste 40 mil. lei fiecare.

Rezultatele financiare ale activităţii băncilor la sfârşit de august arată că băncile continuă să-şi majoreze reducerile pentru pierderi la credite. Comparativ cu iulie 2016, volumul acestora în sistem a crescut cu peste 75 mil. lei şi a ajuns la suma de 2,8 mlrd. lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...