37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Aveți mașină? Iată ce taxă va trebui să plătiți

Aveți mașină? Iată ce taxă va trebui să plătiți

14.03.20161.626 views Ziarul Național.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a instituit, prin aprobarea de sâmbătă a proiectului politicii fiscale, vamale și bugetare pe anul 2016, un impozit care reprezintă o plată obligatorie la buget pentru deţinerea autovehiculului înmatriculat în Republica Moldova.

Toți deținătorii de mașini vor trebui să achite impozitul în fiecare an, o singură dată fie la data înmatriculării de stat a autovehiculului, fie la data înmatriculării de stat curente a autovehiculului, dacă până la această dată taxa nu a fost achitată, fie până la data efectuării testării tehnice obligatorii anuale a autovehiculului, dar nu mai târziu de 25 decembrie a anului curent sau fie până la 25 decembrie a anului curent.

Înmatricularea, precum şi testarea tehnică obligatorie a autovehiculului, fără prezentarea documentului de plată ce confirmă achitarea impozitului pentru anul curent, nu va fi efectuat.

Impozitul va fi achitat indiferent de rezultatele testării tehnice obligatorie. Dacă, în urma testării tehnice obligatorie, autovehiculul a fost interzis în exploatare, impozitul nu va fi restituit.

În cazul în care impozitul a fost achitat şi autovehiculul nu a trecut testarea tehnică obligatorie din cauza necorespunderii lui normelor stabilite, la supunerea repetată a autovehiculului testării tehnice obligatorie în aceeaşi perioadă fiscală de gestiune, impozitul nu va fi achitat.

Potrivit decizie Guvernului, impozitul pe autovehicule va fi achitat la contul trezorerial de venituri al bugetului unităţii administrativ-teritoriale după locul (adresa) înmatriculării autovehiculului.

Nu vor plăti acest impozit pe autovehicule doar invalizii - pentru autovehicule reutilate în sistem cu dirijare manuală, fapt confirmat în Registrul de stat al transporturilor, dar și organele de protecţie socială a populaţiei - pentru autovehiculele luate la evidenţă odată cu înmatricularea primară de stat transmise în folosinţă invalizilor.

Vedeți mai jos ce taxe vor trebui să plătească posesorii de mașini din R. Moldova:

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...