37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Autoritățile introduc o nouă amendă pentru consumatori

Autoritățile introduc o nouă amendă pentru consumatori

02.02.20161.390 views Evenimentul Zilei Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

"De la 1 aprilie va fi introdusă o nouă amendă - cea pentru consumatorii care nu vor lua bonul de casă de la unitățile comerciale. Amenda va constitui 60 de lei, potrivit proiectului politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016.

"Nepreluarea de către consumator a bonului de casă (bonului de plată în cazurile prevăzute de actele normative), neprezentarea sau refuzul de a prezenta bonul de casă (bonul de plată în cazurile prevăzute de actele normative) la solicitarea organului de control  se sancţionează cu amendă de 3 unităţi convenţionale", potrivit unui nou articol care ar urma să fie introdus în Codul contravențional.

Ministerul Finanțelor explică introducerea acestui amendament prin faptul că dorește astfel să conștientizeze cetățenii să solicite bonul de casă pentru că în caz contrar participă tacită la evaziune fiscală.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Ce amenda vor mai introduce???!!!Poate pe aerul care-l il consumam-ca sa ne „constientizeze” sa folosim rational aerul???!!!…Mare prostie si aceasta!!!…Special fac aceasta ca sa ne sustraga atentia de la miliardele furate de dinsii !!!…Oare ei cred ca in asa mod o sa suplineasca caznaua statului si o sa ne „constientizeze” pe noi-cei,care au o constiinta cu mult mai mare ca la cei de la Min.fin.,Parlament,Guvern,etct….!!!!..Moldova-tara de minuni !!!!…Eu,de exemplu,tot timpul bonul il dau nepotelului,care il rupe pe loc(e copil ,doar!!!).Atunci,pe cine o sa-l amendati,stimati domni de la ministerile corupte???!!!!

  2. Marta spune:

    Ministerele lor nocturne pot inventa acum orice… Fluturi de noapte ce sunt. De scuipat pe toti fara nici un stres. Mai ales zoinetele de ministri care au acceptat instituire mirsava. Noaptea chemati pe comanda. Fuuuuu! Odata cu instituirea lor au inceput faradelegile, in special rafuiala cu poporul necajit. Fac demiteri pe un cap cu incalcarea legislatiei muncii. S-au scapat la putere…..

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...