37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Autorităţile ar putea acorda licenţe pentru cei care transportă colete DETALII

Autorităţile ar putea acorda licenţe pentru cei care transportă colete DETALII

20.02.20141.037 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Autorităţile ar putea acorda licenţe pentru cei care transportă colete DETALII

Transportul de colete ar putea deveni activitate licenţiată. O iniţiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată de liberalii-reformatori. Deputaţii mai propun ca licenţa să coste puţin peste 3.000 de lei. Şoferii spun că sunt gata să plătească legal, la stat, doar ca să fie lăsaţi să lucreze în pace.

Cerinţele pentru eliberarea autorizaţiei de transportare a coletelor vor fi aceleaşi ca şi în cazul licenţelor de transport a mărfurilor şi călătorilor.

"Absența acestei licențe creează o mulțime de probleme pentru conducătorii auto din Europa, ei trebuie să plătească amenzi diferite, în funcție de țară", a declarat deputatul PLR Anatol Arhire.

Transportatorii salută iniţiativa, deşi nu cred că autorizaţia va elimina toate problemele existente. Iată ce declară unii din ei:

"Probleme oricum vor mai apărea: dacă vom plăti în numerar sau nu. Chiar dacă vom avea licență, nu cred că multe se vor schimba".

"Desigur că ar fi mai bine pentru că este modul în care vom opera în mod legal".

Iar moldovenii care au rude în străinătate speră că, odată cu introducerea licenţelor, va spori şi calitatea serviciilor prestate de transportatori:

"Dacă vor exista frigidere, va fi mult mai sigur. Cred că ar fi mai bineactivarea cu licență".

"Dacă şoferii vor avea licenţă, cred că nu vor mai avea pentru ce plăti mită".

Responsabilii de la Camera de Licenţiere spun că, la eliberarea acestui tip de licenţe este necesar să se ţină cont de toate aspectele.

"În cazul aprobării acestui tip de licență, transportatorilor de colete le va fi oferit sprijinul necesar. Fără aceste toate justificări a apariţiei genului nou de activitate va fi imposibil să avem o viziune pe termen lung", a declarat vicedirectorul Camerei de Licenţiere Eduard Hadei.

În ţara noastră nu există o evidenţă a fluxului de colete primite sau expediate. Potrivit datelor oficiale, aproximativ 700 de mii de moldoveni muncesc în străinătate.

Comentarii

  1. MA spune:

    si daca vor avea licenta cum va ramine cu sumele enorme achitate in vama Leuseni? pe transportatori asta ii deranjeaza mai mult!!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...