37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Australia a pus în circulație prima bancnotă tactilă, în urma inițiativei unui băiat nevăzător

Australia a pus în circulație prima bancnotă tactilă, în urma inițiativei unui băiat nevăzător

02.09.2016593 views AGERPRES.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Banca Centrală din Australia a emis joi prima sa bancnotă tactilă, în urma unei campanii a unui băiat nevăzător, relatează DPA.

În urmă cu trei ani, la vârsta de doar 12 ani, Connor McLeod a depus o plângere pentru discriminare la Comisia pentru drepturile omului din Australia și a inițiat o petiție online, alături de mama sa, care a primit peste 56.000 de semnături.

Noua bancnotă de cinci dolari australiană a intrat în circulație joi, fiind prima dintr-o nouă serie, care include un însemn tactil, asemenea unei umflături, pe fiecare dintre părțile lungi ale bancnotelor, pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să poată diferenția între acestea.

Băiatului i-a venit ideea după ce a primit o sumă de bani de Crăciun, atunci când avea 11 ani, însă nu și-a putut da seama ce sumă primise.

Aceste bancnote îi vor ajuta pe cei 350.000 de australieni nevăzători sau cu deficiențe de vedere, înlocuind micul dispozitiv, utilizat anterior, care permitea măsurarea dimensiunii bancnotelor, care varia cu câțiva milimetri.

Banca a anunțat că intenționează ca toate bancnotele viitoare să prezinte însemne tactile.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...