37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Auditorii din țară apreciază pozitiv proiectul Legii privind auditul situațiilor financiare

Auditorii din țară apreciază pozitiv proiectul Legii privind auditul situațiilor financiare

06.11.2017670 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Reprezentanții asociațiilor de auditori din Republica Moldova, reprezentanții Parlamentului și cei ai Ministerului Finanțelor au discutat în cadrul unei conferințe proiectul de lege care se referă la auditul situațiilor financiare. Documentul a fost aprobat recent de Guvern.

,,Proiectul Legii auditului situațiilor financiare a fost discutat și analizat pe fiecare articol foarte minuțios. Am primit recomandări, s-a solicitat opinia mediului de afaceri și a mediului academic și a reprezentanților profesiei de audit.Proiectul de lege a fost îmbunătățit semnificativ, iar în final s-a obținut un produs bun", a menționat viceministrul Finanțelor, Veronica Vragaleva.

Experții au evaluat pozitiv prevederile elaborate și au apreciat evoluția vizibilă a proiectului de la etapa de inițiere și până acum, în reglementarea acestui domeniu. Aceștia au menționat că proiectul corespunde standardelor europene și va asigura condițiile necesare pentru dezvoltarea sectorului dat.

Reamintim că documentul respectiv a fost elaborat în baza conceptului de transpunere a Directivei europene privind auditul în legislaţia naţională cu suportul unui consultant local în cadrul proiectului regional STAREP, proiect administrat de CFRR al Băncii Mondiale.

Proiectul de lege a fost a fost aprobat de către Executiv în cadrul ședinței din 28 septembrie 2017. Documentul stabilește cadrul juridic privind organizarea auditului de către entitățile de audit, reglementează exercitarea profesiei de auditor și supravegherea auditul, precum și cerințele specifice auditului entităților de interes public.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...