37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Atenție! A fost prelungit termenul de achitare a primei AOAM în sumă fixă cu reduceri

Atenție! A fost prelungit termenul de achitare a primei AOAM în sumă fixă cu reduceri

29.03.2018972 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Persoanele care se asigură în mod individual au posibilitatea să achite în acest an până pe 2 aprilie inclusiv prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) cu reduceri.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină menţionează că, anual, perioada de achitare a primei de asigurare în sumă fixă expiră pe 31 martie, însă, deoarece în 2018 această dată cade sâmbătă, zi de odihnă, ultima zi de achitare a fost transferată pentru luni.

Amintim că cetăţenii care se asigură în mod individual beneficiază de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea primei. Pentru detalii despre modalitatea de plată a primei AOAM în sumă fixă accesaţi link-ul http://cnam.md/?page=41.

După 2 aprilie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de legislaţie vor plăti prima AOAM în mărime integrală, cu amendă şi penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat după şapte zile din momentul achitării.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii pot contacta Serviciul Info CNAM, la numărul de telefon 0 800 99999. Apelul este gratuit din orice reţea, fixă sau mobilă, din Republica Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...