37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Atelier de lucru privind îmbunătăţirea procesului de certificare a auditorilor

Atelier de lucru privind îmbunătăţirea procesului de certificare a auditorilor

19.10.2016784 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La 18 octombrie 2016, în cadrul Ministerului Finanţelor, s-a desfăşurat atelierul de lucru privind îmbunătăţirea procesului de certificare a auditorilor, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor de învăţămînt superior din domeniul contabilităţii şi auditului, reprezentanţii „Ecofin-Consult", ACAP, AFAM şi auditori certificaţi reprezentanţi ai „Pricewaterhouse Coopers Audit" şi „KPMG Moldova".

Participanţii la eveniment  au intervenit cu întrebări, au prezentat propuneri şi sugestii pe marginea procedurii actuale de certificare a auditorilor şi au propus măsuri de îmbunătăţire a probelor de examinare, conform necesităţilor legate de activitatea practică a auditorilor. În mod special, ei au solicitat stabilirea unor criterii clare de examinare, care să cuprindă atît partea de teorie, cît şi partea de logică economică, analiză şi risc.

Preşedintele Comisiei de certificare - viceministrul Finanţelor, Veronica Vragaleva a accentuat importanţa acestui proces şi a mulţumit celor prezenţi pentru ideile şi propunerile  expuse, şi a solicitat implicare şi în continuare pentru a formula şi definitiva un proces de certificare corect şi eficient.

„Ministerul Finanţelor îşi doreşte îmbunătăţirea acestui proces, de aceea, participarea dvs. este una imperativă, pentru că voi sunteţi cei care practicaţi această meserie şi voi cunoaşteţi în detalii această activitatea, iar exerciţiul dat trebuie să devină unul important, care, în final să aducă îmbunătăţiri şi să sigure legătura între practicile de audit şi profesie", a menţionat Veronica Vragaleva.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...