37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Asigurarea locuinţelor ar putea deveni obligatorie

Asigurarea locuinţelor ar putea deveni obligatorie

21.03.20121.119 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Asigurarea locuinţelor ar putea deveni obligatorie

 

Asiguratorii propun autorităţilor să oblige cetăţenii, prin lege, să-şi asigure imobilele. Companiile de profil explică necesitatea introducerii asigurării obligatorii a locuinţelor, făcând trimitere la calamităţile naturale care a avut loc în Republica Moldova în ultimii ani.

"O asigurare care să întrunească toată ţara, toate mijloacele fixe, particulare şi de stat, doar atunci putem vorbi de un tarif adecvat, ca un răspuns la ca o asigurare socială. Noi am elaborat şi un produs, o poliţă care ar costa de la 30 până la 50 de lei", a declarat directorul unei companii de asigurări Vitalie Bodea.

Asiguratorii din Moldova mai spun că se conduc de exemplul României, ţară în care asigurarea locuinţelor este obligatorie. Ei suţin că au şi elaborat un proiect în acest sens, însă iniţiativa nu a fost agreată.

Potrivit autorilor proiectului, asigurarea obligatorie a imobilelor ar permite stabilirea unei prime de asigurare accesibilă tuturor categoriilor de cetăţeni, inclusiv pensionarilor, dar şi creşterea pieţei asigurărilor.

Comentarii

  1. Dreptate spune:

    Asiguratorii propun autorităţilor să oblige cetăţenii, prin lege, să-şi asigure imobilele DOAR CU UN SINGUR SCOP SĂ SUSTRAGA CÎT MAI MULŢI BANI DIN OAMENI
    DE UNDE POPULAŢIA SA AIBA ATITIA BANI PENTRU A HRANI TOATE GURILE DACA SALARIILE SUNT MIZERE

  2. eu spune:

    eu cred ca este prea matur pentru tara noastra asa ceva, si companiile de asigurari vor sa cistige banii cu eforturi mici, decit sa bata la fiecare usa si sa explice, convinga oamenii ce este bun si firesc, dar ei ca si toti ceilalti nu vor sa munceasca ca sa obtina bani.

  3. L.T. spune:

    Se gindesc companiile de asigurari la cetatenii RM???? De unde atita bunatate si suflet in companiile de asigurari? Buna propunere de a mai stoarce mijloace banesti din buzunarele oamenilor. Nu se ajung bani pentru cosul de consum necesar unei familii cu asa salarii destoinice ca in RM nu tocmai sa ne asiguram imobilurile…..Ce fel de calamitati naturale vorbiti!!!! Se sparg tevile si ne inunda uneri apartamentele asta e calamitate naturala Domnilor…Traim in mizerie si saracie dar cu strategii europene.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...