37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Asigurările RCA şi Cartea Verde vor fi mai scumpe în 2017

Asigurările RCA şi Cartea Verde vor fi mai scumpe în 2017

29.12.2016835 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Preţuri mai mari pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă auto, de la începutul anului viitor. Astfel, proprietarii de maşini vor plăti pentru RCA 735 de lei anual, cu 20 de lei mai mult decât în prezent, iar Cartea Verde se va scumpi în funcţie de ţările în care vor circula şoferii. Vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Iurie Filip, susţine că, potrivit legislaţiei, tarifele sunt ajustate cel puţin o dată pe an, în baza unei metodologii speciale de calcul.

Potrivit deciziei luate de Comisia Naţională a Pieţei Financiare, din 2017, asigurarea obligatorie internă va costa 735 de lei, faţă de 715 lei, cât este acum. Vor plăti mai mult şi şoferii care intenţionează să circule în afara ţării, însă cu anumite excepţii. Per ansamblu, Cartea Verde se va scumpi cu 11 euro şi va costa 563 de euro anual.

Totuşi, şoferii care vor intra pe teritoriul Federaţiei Ruse vor achita de două ori mai puţin, adică 215 euro. În cazul celor care vor trece hotarul Ucrainei şi Belarusului, Cartea Verde se va ieftini nesemnificativ şi va fi vândută cu 35 de euro anual. Reprezentanţii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare afirmă că au luat în calcul mai multe criterii obiective, atunci când au majorat tarifele.

Vestea că vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie auto nu i-a încântat pe şoferi.

Menţionăm că asigurarea de răspundere civilă auto este obligatorie şi acoperă daunele materiale provocate în urma anumitor incidente, precum şi cheltuielile pentru compensarea vătămărilor corporale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...