37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Armașu: Sperăm ca politica bugetar-fiscală să fie discutată în Guvern în două săptămâni

Armașu: Sperăm ca politica bugetar-fiscală să fie discutată în Guvern în două săptămâni

04.11.2016996 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proiectul de modificări la politica bugetar-fiscală ar putea fi discutată în Guvern peste două săptămâni. O declarație în acest sens a fost făcută ieri de către ministrul Finanțelor Octavian Armașu. Oficialul a mai declarat că documentul practic a fost definitivat și acum este coordonat cu partenerii de dezvoltare.

„Eu sper că în două săptămâni va fi discutat în Guvern. Bugetul urmează după aprobarea politicii bugetar-fiscale", declară Armașu.

Ministrul Finanțelor a mai specificat că în proiectul politicii bugetar-fiscale va fi prevăzută valoarea accizelor pentru următorii trei ani.

„Asta a fost făcut cu două scopuri. În primul rând să fie previzibilitate. În al doilea rând, să nu ne pomenim în situația care am fost la începutul anului 2016, când nu a fost aprobată politica de impozitare în anul 2015 și noi în 2016 am intrat cu impozitele vechi. În cazul astă situația nu va mai fi așa. Aprobă Guvernul impozite noi, nu aprobă impozitele noi, accizele automat de la 1 ianuarie vor fi actuale și bugetul va primi ceea ce trebuie să primească."

Cu referire la impozitul pe avere, Armașu a declarat că în 2017 nu sunt prevăzute anumite modificări. „Trebuie să avem cel puțin un ciclu. Urmează acum, toamna, să vedem cum funcționează acest impozit.Acumulăm experiență și după asta venim cu propuneri de îmbunătățire. Cred că acum, nefăcând niciun exercițiu practic, să vii cu îmbunătățiri este prematur".

Legile Bugetului de Stat și a politicii bugetar-fiscale pentru 2016 au fost adoptate cu o întârziere de jumătate de ani.

Guvernanții și-au propus și au declarat de mai multe ori că acest lucru nu se va repeta și în 2017.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...