37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   APROBAT: Mediatorii, obligați prin lege să elibereze bon de casă

APROBAT: Mediatorii, obligați prin lege să elibereze bon de casă

09.10.20141.716 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

APROBAT: Mediatorii, obligați prin lege să elibereze bon de casă

Persoanele care practică activitate de mediere vor fi obligate să utilizeze aparatele de casă și control cu memorie fiscală. Un regulament în acest sens a fost aprobat de către Guvern în cadrul ședinței din 8 octombrie.

Potrivit noului regulament, aceste persoane vor fi obligate să elibereze bon de casă pentru decontările efectuate în numerar.

Potrivit autorilor, modificările propuse vor contribui la uniformizarea regimului fiscal aplicat mediatorilor în raport cu alte profesii liberale. Mai mult, aceștia susțin că tratarea inegală din punct de vedere fiscal al mediatorilor în raport cu reprezentanții altor activități liberale, ar duce la urmări grave pentru însăși existența activității de mediator în Moldova.

Comentarii

 1. Igor spune:

  Mediatori, ce se are invedere?

 2. Marina spune:

  По-моему, тут ошибка журналиста. Посмотрите Регламент. Они включены в перечень видов деятельности, которым не обязательно использовать ККМ, но надо, как и нотариусам и адвокатам, выдавать bon de plată și/sau factura.

  Даю две ссылки:

  http://monitorul.fisc.md/section/legislative_forum/5707.html#cut

  http://www.gov.md/public/files/ordinea_de_zi/8102014/Intr09.pdf

 3. Cires Elena spune:

  Pentru Igor – http://lex.justice.md/md/326080/
  Eu am alta intrebare – de ce in RM nu este inregistrat nici un mediator (http://www.justice.gov.md/category.php?l=ro&idc=599&)?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...