37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   APP va fi trecută din subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Guvernului

APP va fi trecută din subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Guvernului

13.10.2017938 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenția Proprietății Publice (APP) va fi trecută în subordinea Guvernului, cu statut de autoritate administrativă centrală, potrivit hotărârii cu privire la organizarea și funcționarea APP aprobată în ședința din 11.10.2017 a cabinetului de miniștri, informează MOLDPRES.

În prezent Agenția Proprietății Publice se află în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii. Restructurarea acesteia se face în contextul reformei administrației publice centrale. „Agenţia este autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului, care implementează politica statului în domeniile de activitate ce îi sunt încredinţate", se menționează în Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Agenției Proprietății Publice, aprobat astăzi de Guvern.

Potrivit documentului, de competența APP țin domeniile privind administrarea bunurilor proprietate publică a statului, deetatizarea proprietății publice a statului, postprivatizare, parteneriate publice-private, evidența patrimoniului public. De asemenea, o altă atribuție este asigurarea respectării drepturilor şi intereselor patrimoniale ale statului.

Hotărârea Executivului mai prevede că "Guvernul va propune candidatura pentru numirea în funcţia de conducător al întreprinderii de stat sau societății comerciale cu capital public sau majoritar public, cu un efectiv de personal mai mare de 100 de unități de personal și o cifră de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani de minimum 20 milioane de lei, care va fi determinată în baza propunerilor unei comisii guvernamentale create în acest sens prin hotărâre de Guvern".

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...