37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Anularea cotei zero creşte veniturile statului

Anularea cotei zero creşte veniturile statului

07.06.20121.192 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Anularea cotei zero creşte veniturile statului

În primele 4 luni ale anului, veniturile acumulate din impozitul pe venitul din activitatea de întreprinzător au înregistrat o creştere de peste 2 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011. Acesta este efectul anulării cotei zero şi aplicării cotei de 12% pentru venitul agenţilor economici, arată raportul Ministerului Economiei privind evoluţia social-economică a Republicii Moldova în perioada ianuarie-aprilie 2012.

Veniturile la buget, fără granturi şi transferuri, au însumat în primele 4 luni ale anului circa 8,8 mlrd lei. Din această sumă, 89,3% revin veniturilor fiscale, care au crescut cu 7,5%.  

Cea mai mare pondere (48,6%) în volumul total al veniturilor fiscale revine impozitelor interne pe mărfuri şi servicii.Veniturile din TVA la mărfurile produse şi la serviciile prestate pe teritoriul Republicii Moldova au înregistrat o creştere de 10,3%. Concomitent, încasările din contul accizelor au crescut cu 10,1%.

În ce priveşte destinaţia banilor publici, raportul Ministerului arată că pentru realizarea programelor cu caracter social-cultural au fost direcţionaţi cei mai mulţi bani - 75,5% din totalul cheltuielilor bugetare. Pentru domeniul economiei naţionale s-au cheltuit 7,5%, pentru apărare, justiţie, menţinerea ordinii publice şi securităţii naţionale – 6,9% şi pentru servicii de stat cu destinaţie generală – 4,3% din total cheltuieli efectuate.

 

Comentarii

  1. Victoria spune:

    In locul procentelor ,indicati in raportul MF.,mai bine ar indica CONCRET pentru ce au fost repartizati banii publici???!!! Earasi-nui nici o TRANSPARENTA !!! Dar,cum a zis un om destept:”Unde nui TRANSPARENTA,nui nici INCREDERE!!!”……

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...