37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANTA a împărțit amenzi în valoare de 23 mii lei șoferilor care au comis nereguli la eliberarea biletelor

ANTA a împărțit amenzi în valoare de 23 mii lei șoferilor care au comis nereguli la eliberarea biletelor

12.07.2017821 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Mai mulți conducători auto, care prestează servicii regulate de transport de persoane contra cost au fost trași pe dreapta de către Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA).

Acțiunile de control, a avut loc ieri, 11 iulie 2017, în cadrul căreia inspectorii ANTA au verificat corectitudinea eliberării tichetelor de călătorie de către conducătorii auto, modalitatea de efectuare a curselor regulate, dar și legalitatea actelor permisive, în bază cărora activează operatorii de transport.

Drept urmare a acțiunilor enunțate, doar în timp de câteva ore, inspectorii ANTA au constatat un șir de nereguli cu privire la modul de eliberare a biletelor și înregistrarea pasagerilor în borderoul de evidență al biletelor, astfel fiind întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, fiind astfel aplicate amenzi în sumă totală de cca 23 mii de lei.

„Operațiunea se înscrie în șirul de acțiuni demarate de Ministerul Transporturilor în comun cu Agenția Națională Transport Auto, în scopul descurajării operatorilor auto care aplică asemenea procedee incorecte față de călători.

Transportatorii trebuie să își exercite activitatea corect, atât din punct de vedere al siguranței rutiere, precum și a reflectării corecte a mijloacelor financiare încasate, ca urmare a serviciilor de transport prestate", a declarat viceministrul Transporturilor Sergiu Bucataru.

Ministerul Transporturilor precizează că operațiunile desfășurate au menirea să responsabilizeze operatorii de transport în vederea respectării legislației în vigoare, precum și să asigure o calitate înaltă a serviciilor prestate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...