37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANRE: Benzina și motorina ar trebui să se IEFTINEASCĂ

ANRE: Benzina și motorina ar trebui să se IEFTINEASCĂ

18.04.2013908 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

ANRE: Benzina și motorina ar trebui să se IEFTINEASCĂ

Stațiile PECO din Republica Moldova ar trebui să ieftinească benzina și motorina cu cel puțin 3 la sută, iar la gazul lichefiat - cu cel puțin 15 la sută.

Cel puțin așa anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

„Scăderea continuă din ultimele două luni a prețurilor de import la produsele petroliere este o premisă obiectivă pentru ca petroliștii de pe piața Republicii Moldova să-și revadă prețurile carburanților la pompă”, afirmă specialiștii ANRE.

În februarie, preţul mediu lunar al petrolului Brent a fost de 115,6 dolari SUA/baril, la începutul lunii aprilie a coborât la 107 dolari SUA/baril (diminuare de 7,4%), iar cotaţiile din ultimele zile variază în jurul valorii de 100 de dolari SUA/baril.

Precizăm că legislația nu-i permite ANRE-ului să intervină pe o piață concurențială în vederea stabilirii prețurilor la produsele petroliere.

Comentarii

  1. cenzurat de admin spune:

    de ridicat preturile ei sunt primii: „a crescut pretul petrolului la bursa!!!! ” dar cind scade pretul si scade semnificativ 5-10 la suta atunci ce fac: iau apa in gura …. dar guvernul nostru ca de obicei ZERO reactie….si inca una : drumuri nu avem in oras dar AVEM semafoare cu cronometru de parca suntem pe pista la o kursa sau ceva….

  2. Condrea Anastasia spune:

    Sa vedem cit va dura realizarea acestei idei

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...