37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANRE a redus preţurile plafon pentru benzină şi motorină pentru următoarele două săptămâni

ANRE a redus preţurile plafon pentru benzină şi motorină pentru următoarele două săptămâni

27.07.20161.008 views Agenţia de presă „INFOTAG”
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a revizuit marţi preţurile plafon la produsele petroliere, care vor fi valabile în următoarele două săptămâni - până la 9 august.

Potrivit agenţiei „INFOTAG", preţurile maximale la benzina A95 au fost reduse de la 15,83 la 15,52 lei/litru, iar la motorină de la 14,03 la 13,54 lei.

Preţurile sunt calculate conform noii metodologii de formare a preţurilor în baza cotaţiilor medii Platts pentru benzină şi motorină. De asemenea, în calcul vor fi luate costurile de tranzacționare aferente operațiunii de import, inclusiv costurile de transport și de asigurare; cota accizelor și cota taxei pe valoarea adăugată și marja comercială specifică care cuprinde valoarea cheltuielilor și profitul companiilor petroliere.

Operatorii nu sunt în drept să comercializeze cu ridicata combustibil la preţuri mai mari decât plafonul stabilit de ANRE. Noile preţuri vor intra în vigoare miercuri, 29 iunie.

Operatorii nu sunt în drept să vândă cu ridicata carburanţi la un preţ care depăşeşte plafonul stabilit de ANRE. Noile preţuri vor intra în vigoare miercuri, 27 iulie.

În cazul depăşirii plafonului ANRE, participanţii pieţei riscă sancţiuni, până la retragerea licenţei.

După cum a informat anterior „INFOTAG", noua regulă de formare a preţurilor la carburanţi este valabilă din 1 iunie. De atunci ANRE la fiecare două săptămâni recalculează preţurilor conform cotaţiilor pe pieţele mondiale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...