37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANRE a redus prețul plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei cu 2 la sută

ANRE a redus prețul plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei cu 2 la sută

13.07.20161.247 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețul plafon de comercializare a benzinei auto Premium-95 pentru perioada 13-26 iulie la nivel de 15.93 de bani pentru un litru, față de 16,11 lei în perioada precedentă, informează MOLDPRES.

Prețul plafon la motorină a crescut nesemnificativ, de la 14.00 lei per litru pînă la 14.03 lei, potrivit datelor publicate pe pagina oficială a ANRE.

Prețurile respective au fost stabilite de ANRE în conformitate cu prevederile noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, în vigoare din 13 mai 2016. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web pînă la ora 13.00. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, pornind de la prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, cu începere din ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.

Serviciul de presă al ANRE mai precizează că a fost modificat mecanismul de formare a prețurilor de comercializare a gazului lichefiat. După intrarea în vigoare a modificărilor și completărilor la Legea privind piața produselor petroliere, operate la 17 iunie,  preţurile de comercializare cu ridicata și cu amănuntul a gazului lichefiat vor fi stabilite de operatorii de pe piață după un alt mecanism, stabilit în Metodologia de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...