37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANRE a anunțat prețurile plafon la benzină şi motorină pentru următoarele două săptămîni

ANRE a anunțat prețurile plafon la benzină şi motorină pentru următoarele două săptămîni

22.02.2017824 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi prețul plafon de comercializare a benzinei Premium-95, pentru perioada 22 februarie - 7 martie curent, la nivel de 18.21 lei pentru un litru, iar la motorină de 15.65 lei, informează MOLDPRES.

Astfel, prețurile la benzina auto Premium-95 vor crește de miercuri cu 6 bani per litru, iar motorina se va iefteni cu 2 bani. Este a șaptea perioadă consecutiv cînd benzina se scumpește.

Noile prețuri la benzină și motorină vor intra în vigoare la miezul nopții, cînd operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît cele stabilite de ANRE. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

ANRE aplică procedura de stabilire a prețurilor plafon de comercializare a carburanților de la sfîrșitul lunii mai 2016, cînd a fost stabilit un preț de 16.21 lei per litru de benzină Premium-95 și 13.83 lei pentru litrul de motorină.

La nivel internaţional, costurile la petrolul de marca BRENT a ajuns la nivelul de 56,23 dolari SUA pentru un baril. La fel, cotaţiile pentru petrolul WTI pentru luna aprilie curent au crescut cu 0,48%, pînă la 54,04 de dolari per baril.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...