37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANRCETI efectuează consultări publice a proiectului regulamentului privind portabilitatea numerelor

ANRCETI efectuează consultări publice a proiectului regulamentului privind portabilitatea numerelor

23.08.20111.013 views Infomarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

ANRCETI efectuează consultări publice a proiectului regulamentului privind portabilitatea numerelor

 

După cum a fost relatat de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, consultările vor dura pîna pe 9 septembrie. Scopul proiectului este de a asigura dreptul utilizatorilor finali la libera alegere a furnizorului de servicii publice de telefonie fără necesitatea de aşi schimba numărul de telefon.

Elaborarea acestuia este prevăzută de Programul de implementare a portabilităţii numerelor în Moldova pentru anii 2011 – 2013. Proiectul stabileşte principiile generale şi elementele principale ale condiţiilor tehnice şi comerciale de implementare a portabilităţii numerelor, regulile de portare a numerelor şi de rutare a apelurilor, obligaţiile furnizorilor, statutul bazei de date centralizate, modalitatea de selectare a administratorului bazei de date.

Conform proiectului, furnizorii de servicii publice de telefonie care deţin licenţe de utilizare a resurselor de numerotare au obligaţia să asigure portabilitatea numerelor indiferent de tehnologia utilizată pentru furnizarea serviciilor (PSTN, IP, 2G, 3G, CDMA etc.), de tipul acestor servicii (voce, fax, transmisiuni de date etc.), de modalitatea de plată (prepaid sau cu abonament) şi de faptul dacă abonatul are sau nu contract în scris cu furnizorul. Orice utilizator va putea beneficia de serviciul de portare a numărului telefonic în termen de până la 5 zile lucrătoare de la depunerea unei cereri către furnizorul la care doreşte să se transfere (furnizor acceptor). Acest furnizor este responsabil de validarea şi procesarea cererii, precum şi de realizarea procesului de portare a numărului. Utilizatorul nu va fi facturat pentru portarea numărului de către furnizorul la serviciile căruia renunţă (furnizor donor). Costurile pentru acest serviciu vor fi suportate de către furnizorul acceptor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...