37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Angajatorii vor plăti salariaţilor trei zile de concediu de boală

Angajatorii vor plăti salariaţilor trei zile de concediu de boală

16.01.20121.936 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Angajatorii vor plăti salariaţilor trei zile de concediu de boală

 

Angajatorii vor fi obligaţi să le plătească salariaţilor 3 zile de concediu de boală, în loc de una. Această iniţiativă a Executivului, care a stârnit indignarea Confederaţiei patronatelor, a fost votată în lectură finală de către deputaţi. Potrivit autorilor proiectului, acest lucru va permite economisirea a 70 de milioane de lei din bugetul Asigurărilor Sociale de Stat.

Noile modificări obligă angajatorii să le plătească salariaţilor 3 zile de concediu de boală, în loc de una, şi abia începând cu a a cincea zi, cheltuielile vor fi suportate de bugetul Asigurărilor Sociale de Stat. Confederaţia patronatelor s-a pronunţat anterior împotriva acestei iniţiative argumentând că aceasta va reduce numărul locurilor de muncă, deoarece agenţii economici nu vor putea suporta cheltuieli suplimentare pentru concediile medicale ale salariaţilor.

Cu toate acestea, majoritatea parlamentară a votat amendamentele în a doua lectură.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Probabil in majoritatea cazurilor salariatii vor fi obligati de patroni sa scrie concediu din cont propriu – deoarece va fi o povara adaugatoare pentru angajator.

  2. Victoria spune:

    Oare kind va fi vre-o lojica in hotaririle functionarilor nostri,de stat???!!! Daca se pune povoara de achitare a trei zile de concediu din contul angajatorului,apoi,sa-r putea de cointeresat si stimulat,macar un pic si angajatorul-micsorind,macar cu jumate de punct defalcarile in Fondul Social !!! Singuri ,in cazul acesta,ii „stimulati” pe angajatori sa caute „esiri” din situatia aceasta………Nu ma indoiesc,va fi folosita si metoda,expusa de d-l Adrian…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...