37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Angajatorii vor fi obligați să ofere femeilor însărcinate ore libere pentru vizite la medic

Angajatorii vor fi obligați să ofere femeilor însărcinate ore libere pentru vizite la medic

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Angajatorii din Moldova vor fi obligaţi să ofere femeilor însărcinate ore libere pentru vizite la medic. Potrivit agenţiei INFOTAG, aceste amendamente legislative au fost adoptate vineri de Parlament.

Angajatorii au obligația de a acorda salariatelor gravide maximum 16 ore pe lună, în cazul în care investigațiile se pot efectua doar în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale.

Gravidele vor putea beneficia de acest drept numai în cazul în care investigațiile medicale nu vor putea fi efectuate decât în timpul programului de lucru. Pentru a confirma angajatorului acest lucru, gravidele vor trebui să prezinte în scris recomandările medicului de familie sau a medicului specialist

Legislația muncii a Republicii Moldova nu conține reglementări referitoare la dreptul la timp liber pentru efectuarea consultațiilor și examenelor prenatale pe durata programului normal de lucru.

Deputata PDM, Liliana Palihovici, a propus ca timpul maxim pentru investigaţiile medicale lunare în timpul orelor de lucru să fie de 16 ore, pentru a evita formulările evazive.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...