37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Angajat sau antreprenor? 7 semne că poți face saltul de la un simplu salariat la propriul stăpân

Angajat sau antreprenor? 7 semne că poți face saltul de la un simplu salariat la propriul stăpân

11.10.2016935 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Antreprenoriatul nu este ușor. Este riscant, stresant, iar rata de succes pentru noile afaceri nu este tocmai încurajatoare. Totuși, de ce oamenii aleg să devină antreprenori? În mod normal, aceștia o fac pentru că au realizat că job-ul pe care îl au nu îi satisfac așteptările, simt nevoia unei noi provocări și au încredere că pot să preia controlul, scrie entrepreneur.com.

Vă întrebați cum poți face saltul de la simplu salariat la propriul stăpân în domeniu? Dacă recunoașteți câteva dintre semnele de mai jos, atunci este timpul să deveniți un antreprenor.

1. EȘTI PASIONAT DE MUNCA TA, NU ȘI DE JOB-UL PE CARE ÎL AI
Dacă nu ești încântat de locul de muncă pe care îl ai, dar ai o mulțime de idei bune despre ceea ce faci, dacă ai nevoie de mai mult, atunci ai putea deține câteva elemente-cheie al unui antreprenor în devenire. Branden Spikes, spre exemplu, a lucrat la SpaceX timp de 10 ani, până în momentul în care și-a lansat propriul sistem de securitate cibernetică. Când a fost întrebat de ce a făcut asta, el a răspuns: „De-a lungul anilor am avut o grămadă de idei, iar într-o zi mi-am dat seama că câteva dintre ele erau chiar bune." Mesajul: Nu lăsa ideile tale bune neexplorate!

2. EȘTI OBOSIT ȘI PLICTISIT DOAR CÂND TE GÂNDEȘTI LA JOB-UL TĂU
Toată lumea visează câte puțin atunci când este la muncă să conducă echipa respectivă și să urmeze propriile reguli. Pentru unii este deajuns doar să viseze, pentru alții e nevoie de mai mult. Tu decizi când este timpul pentru a-ți asuma un risc. Fondatorul McDonalds, Ray Kroc, a spus: „Dacă nu ești o persoană capabilă să își asume un risc, ar trebui nici să nu începi o afacere!" Mesajul: Realizarea viselor nu se poate atinge doar prin confort.

3. VREI SĂ AJUȚI PE ALȚII
Dacă există un lucru care caracterizează antreprenorii marilor companii de succes, atunci aceasta este plăcerea pe care o au în urma consolidării unei echipe și oferirea oportunităților altora. Fundația Kauffman a adus dovezi că antreprenorii care lansează noi afaceri sunt forța motrice din spatele unei societăți vibrante, anume prin faptul că acestea creează noi locuri de muncă, reînnoiesc economia și participă la bunăstarea umanității. Mesajul: Dacă nu vrei să te simți responsabil de echipa ta, mai bine stai în odăița ta!

4. AI PARTE DE SPRIJIN
Fondatoarea companiei de cosmetice The Body Shop, Anita Roddick, a spus: „Noi antreprenorii suntem singuratici, boschetari și scandalagii. Secretul succesului este să ne regăsim și să ne înconjurăm pe sine cu persoane deschise la minte și inteligente, care, împreună cu nebunia noastră, pot să facă ceva bun!" Deci, nimeni nu face nimic singur. Mesajul: Cineva trebuie să vă ajute ca să vă puteți asigura un adăpost și un umăr pe care să plângi în timp ce încerci ceva nou.

5. AI O IDEIE GENIALĂ
Este nevoie de mai mult decât dorința de a fi antreprenor și de a vinde ceva. Steve Jobs și-a petrecut ani la rând încercând să construiască jocuri video pentru compania Atari, însă el a avut o idee bună ce ține de accesibilitatea computerului său personal. Asta l-a făcut să reușească. Ideea sa a fost de durată, fiind bună chiar și după ce cei de la Apple l-au concediat. Mesajul: Trebuie să te întrebi ce urmărești și unde vrei să ajungi dacă împrumuți bani și lucrezi zi și noapte? O faci pentru a deveni  un alt simplu vânzător?

6. AI UN PLAN
Ideile tale sunt mărețe, însă nu vor ajunge nicăieri dacă nu ai un plan pentru a le realiza. Omul de afaceri și investitorul Richard Branson a fost luat drept nebun de către cei din jur când au auzit că acesta vrea să își deschidă o companie aeriană. Poate că și era nebun, însă avea un plan bine pus la punct, bazat pe cercetări de piață, prognoze și finanțare. Mesajul: Întotdeauna trebuie să ai un plan!

7. AI ȘI UN PLAN DE REZERVĂ
Majoritatea afacerilor eșuează la scurt timp după lansare. Nu contează cât de mărețe sunt ideile tale, și nici cât de pus la punct este planul afacerii tale. Chiar și cei mai de succes antreprenori nu obțin succesul și rezultatul scontat de la prima încercare. Mesajul: Planul de rezervă te poate salva!

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...