37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Andrei Iudin: politica fiscală propusă de Tiraspol este una periculoasă

Andrei Iudin: politica fiscală propusă de Tiraspol este una periculoasă

20.07.2011835 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Andrei Iudin: politica fiscală propusă de Tiraspol este una periculoasă

 

Directorul general al Uzinei Metalurgice Moldoveneşti, Anderi Iudin, califică drept periculoasă noua politică fiscală propusă de autorităţile de la Tiraspol.

Solicitat de presa locală să se refere la iniţiativa autorităţilor de la Tiraspol de

a majora până la 30% impozitului pe venit achitat de agenţii economici Iudin a declarat - „O astfel de politică fiscală nu are drept obiectiv susţinerea întreprinderilor din regiune. Consider că aprobarea acesteia este nu doar inoportună dar şi dăunătoare pentru economia RMN”.

Referindu-se la reticenţa investitorilor străini faţă de Transnistria, Iudin a declarat că aceasta se datorează, în primul rând, instabilităţii politice din zonă. „În occident investiţiile în economia RMN sunt calificate drept riscante. Această situaţie negativă trebuie echilibrată prin crearea unor condiţii mai favorabile pentru afacerile din regiune. În acest sens autorităţile transnistrene trebuie să stabilească un sistem de impozitare mai atractiv pentru investitori, a declarat Iudin.

Amintim că săptămâna trecută comisia de profil a pretinsului legislativ de la Tiraspol a respins iniţiativa autorităţii executive privind majorarea graduală a impozitului pe venit până la 30%, începând cu anul 2012, şi a propus stabilirea acestuia la nivel de 20%, pe parcursul a doi ani începând cu 2013.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...