37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Amendarea Politicii fiscale pentru 2013, amânată din nou

Amendarea Politicii fiscale pentru 2013, amânată din nou

11.04.2014915 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Amendarea Politicii fiscale pentru 2013, amânată din nou

Modificarea Politicii fiscale pentru 2013 a fost amânată din nou la propunerea PLDM. Proiectul de lege care vizează accizele la maşinile de lux, legea celor 2% şi anularea tarifelor la operaţiunile import-export pentru agenţii economici din stânga Nistrului va fi supus votului la ședința de mâine.

Proiectul a fost discutat la ședința trecută și urma astăzi să fie supus votului. Liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a cerut însă amânarea procedurii de vot, fără a spune din ce motiv. Asta după ce anterior, proiectul de lege a fost pus la vot de trei ori consecutiv şi tot de trei ori la rând legislatorii din coaliţie au constatat că nu le ajung voturi.

După votarea în lectură finală a proiectului, se va reveni la accizele aplicate în 2013 pentru automobilele cu capacitatea cilindrică a motorului de peste 3000 cm3 pentru motorină și 2500 cm3 pentru benzină - de la 2 euro/cm3 la 3,5 euro/cm3.

Precizăm că autorităţile au redus de la începutul acestui an taxele la importul automobilelor de lux cu aproape 43 la sută. Prevederile au fost declarate neconstituționale de magistrații de la Curtea Constituțională.

Totodată, urmează să se renunțe la prevederea potrivit căreia 2 la sută din impozitul pe venit putea fi acordat unor ONG-uri sau instituţii religioase.

Proiectul urgent de lege urmează să anuleze și taxele pentru agenţii economici din stânga Nistrului la operaţiunile import-export. Pentru că votarea acestui amendament este tergiversată, Tiraspolul a anunțat că boicotează următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2, care trebuia să înceapă astăzi la Viena.

false false false RU X-NONE X-NONE

Comentarii

  1. Petru spune:

    sa inteleg ca nu sa votat si data de 25, datorita ne intelegerilor pina ce scapam si noi 🙂

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...