37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Amendă de până la 500.000 de euro pentru transportatorii moldoveni care nu respectă salariul minim din Germania

Amendă de până la 500.000 de euro pentru transportatorii moldoveni care nu respectă salariul minim din Germania

16.01.20151.194 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Transportatorii care efectuează transporturi de mărfuri către și din Germania riscă să fie amendați usturători. Potrivit unui comunicat, plasat pe site-ul Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova, începând cu 1 ianuarie 2015, în Germania a intrat în vigoare Legea cu privire la salariul minim, care stipulează valoarea minimă a remunerării muncii de 8 euro, 50 eurocenți pe oră. Sub incidența acestei legi cade şi activitatea întreprinderilor de transport, inclusiv a celor străine.

Potrivit AITA, acest fapt înseamnă că îndată ce mijlocul de transport al transportatorului moldovenesc intră pe teritoriul Germaniei, munca șoferului trebuie remunerată în conformitate cu această prevedere.

Această remunerare trebuie achitată nu mai târziu de ultima zi bancară a lunii după efectuarea transportului. Altfel, pe angajatori îi aşteaptă amenzi. De asemenea, ei trebuie să fie pregătiţi să prezinte la prima cerinţă dovezile acestor remunerări.

În plus, până la iniţierea activităţii de transport în Germania toate companiile străine trebuie să informeze despre acest lucru Direcţia Financiară Supremă de la Köln. Respectarea Legii este controlată de vama germană.

Comentarii

  1. Cires Elena spune:

    N-am inteles – ce are legislatia Germaniei privind salarizarea cu transportatorii moldoveni?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...