37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Alegeţi eficienţa – depuneţi declaraţiile 4-BASS prin Internet

Alegeţi eficienţa – depuneţi declaraţiile 4-BASS prin Internet

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Alegeţi eficienţa – depuneţi declaraţiile 4-BASS prin Internet

Plătitorii de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS) au posibilitatea să depună declaraţiile privind calcularea şi utilizarea contribuţiilor de asigurări  sociale de stat obligatorii (în continuare – declaraţia forma 4-BASS) prin Internet în cadrul Sistemului Informaţional Automatizat  „E-REPORTING” (www.raportare.md).

Utilizarea serviciului de depunere a declaraţiei forma 4-BASS prin Internet este posibilă doar pentru plătitorii de contribuţii la BASS înregistraţi şi autorizaţi de către Casa Naţională de Asigurări Sociale.

Pentru a deveni utilizatori autorizaţi la serviciul menţionat plătitorii de contribuţii la BASS vor întreprinde următoarele acţiuni:
• autoînregistrarea – persoanele responsabile de depunerea declaraţiilor forma 4-BASS se vor înregistra ca utilizatori în cadrul Sistemului Informaţional Automatizat „E-REPORTING”;
• autorizarea – completarea cererii de solicitare a autorizaţiei pentru prezentarea rapoartelor la CNAS prin SIA „E-REPORTING” şi depunea acesteia la Casele Teritoriale de Asigurări Sociale în raza căreia este înregistrat fiecare utilizator. 

După întreprinderea acţiunilor menţionate utilizatorii autorizaţi ai plătitorilor de contribuţii la 
BASS pot accesa Sistemului Informaţional Automatizat „E-REPORTING” „Zona CNAS” şi completa declaraţiile forma 4-BASS.
 
Pentru a executa operaţiunea de transmitere a declaraţiilor forma 4-BASS la Casa Naţională de Asigurări Sociale plătitorii de contribuţii la BASS trebuie să aplice pe documentul electronic  semnătura digitală a persoanelor responsabile abilitate, în modul stabilit, să semneze cu semnătura olografă documentul echivalent pe suport de hîrtie.

Certificatul cheii publice pentru semnătură digitală se obţine pe mijloace tehnice de la Centrul de certificare a cheilor publice din cadrul Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale” sau pe cartelă SIM (semnătură mobilă) de la Centrele de înregistrare din cadrul operatorilor de telefonie mobilă (Orange, Moldcell).

Informaţii despre costul şi modalitatea de obţinere a certificatului cheii publice pentru semnătura digitală puteţi găsi pe paginile: www.pki.cts.md, www.orange.md, www.moldcell.md.

De menţionat că pînă la 30 iunie 2013, obţinerea semnăturii digitale mobile este gratuită. Ulterior, operatorii de telefonie mobilă vor pune la dispoziţie mai multe opţiuni pentru serviciul semnăturii mobile şi, respectiv, veţi putea alege o opţiune accesibilă a serviciului în funcţie de necesităţile Dvs.

Casa Naţională de Asigurări Sociale recomandă tuturor plătitorilor de contribuţii la BASS să utilizeze serviciul de depunere a declaraţiilor forma 4-BASS prin Internet şi să beneficieze de avantajele oferite de acesta, precum:
a) reducerea timpului necesar pentru completarea declaraţiei;
b) reducerea cheltuielilor de deplasarea persoanelor responsabile la structurile teritoriale ale Casei Naţionale de Asigurări Sociale;
c) creşterea productivităţii muncii angajaţilor responsabili de completarea şi prezentarea declaraţiilor;
d) prezentarea declaraţiilor fără deplasare la structurile teritoriale ale CNAS pentru depunerea declaraţiilor pe suport de hîrtie;
e) disponibilitate 24/24 h, 7 zile pe săptămînă. 

Comentarii

  1. Aaa spune:

    Cind o sa faceti sa fie fara plata??? atunci o sa vin

  2. Petru spune:

    Intradevar totul se face in folosul lor si inca trebuie sa platim bani. Gasiti alte solutii stimati CNAS, sau special nu doriti sa faceti aceasta ca sa vina cit mai multi la voi. Consider aceste plati ca un impozit suplimentar, deoarece noi si asa platim impozite pentru a mentine CNAS.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...