37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ajutoare sociale nejustificate în sumă de 9 milioane de lei

Ajutoare sociale nejustificate în sumă de 9 milioane de lei

23.07.2013956 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ajutoare sociale nejustificate în sumă de 9 milioane de lei

În ultimii ani, aproximativ nouă milioane de lei au fost achitate nejustificat ca ajutor social sau compensații la căldură. Despre aceste nereguli a vorbit astăzi Valentina Buliga, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, în cadrul unei conferinţe de presă.

Per ansamblu, inspectorii de pe lângă ministerul Muncii au depistat circa 4300 de cazuri de nereguli în acordarea ajutorului social ce au prejudiciat bugetul statului cu peste 9 mil. de lei.

Cele mai multe erori și fraude în acordarea ajutorului social s-au produs în urma declarării unor informaţii greşite despre veniturile sau despre componenţa unei gospodării.

„S-a constatat că de ajutor social au beneficiat unele familii care de mult nu mai locuiau în localitate. Au fost identificate și cazuri de stabilire ilegală a unor prestații sociale pentru rude sau membri de familie. Complici la astfel de situații sunt secretari ai consiliilor primăriilor, asistenți sociali, șefi de direcție, dar și familiile solicitante care tăinuiesc anumite bunuri sau venituri”, a subliniat Buliga”, a adăugat Buliga.

Procuratura a fost deja sesizată pe marginea acestui caz, a specificat ministrul. La ora actuală, din cele nouă milioane de lei, circa un milion a fost deja returnat statului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...