37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ajustări noi sunt propuse la modalitatea de plată a concediilor medicale

Ajustări noi sunt propuse la modalitatea de plată a concediilor medicale

26.11.20121.619 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ajustări noi sunt propuse la modalitatea de plată a concediilor medicale

Indemnizaţia pentru perioada de timp în care angajatul este în concediu medical s-ar putea să fie plătită nu doar de la serviciul de bază, ci şi la locul de muncă unde persoana este angajată prin cumul. O astfel de iniţiativă legislativă a fost propusă de către un grup de deputaţi, transmite IPN.

„În prezent persoanelor angajate prin cumul pentru perioada de incapacitate temporară de muncă li se plăteşte indemnizaţia doar din salariul la lucrul de bază, nu şi prin cumul. Aceasta chiar dacă din veniturile obţinute la locul de muncă prin cumul se calculează contribuţii care sunt transferate în fondul social”, a declarat pentru Info-Prim Neo preşedintele Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie a Parlamentului, Vladimir Hotineanu, unul dintre autorii proiectului.

Vladimir Hotineanu a declarat că autorii proiectului sunt reprezentanţii Partidului Democrat, Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal, dar şi deputaţi independenţi. Parlamentarul a precizat că acest proiect a obţinut avize pozitive din partea mai multor comisii şi urmează să fie avizat de Guvern şi aprobat în Parlament.

 

Comentarii

 1. Victoria spune:

  Interesant.noutatea aceasta e buna pentru cine:pentru angajati,prin cumul???!!!..Ma indoesc…Si asa.de la anul viitor angajatorul va trebui sa achite 5 zile de concediu de boala din contul sau..Inca sa mai achite si buletinul angajatului prin cumul???!!!/Ar fi corect,daca se pune povoara aceasta pe „umerii” intreprinderii din partea Statului,apoi Statul ar trebui sai ofere careva facilitati…De exemplu,sa scada cu jumate de punct defalcarile in F.S.sau F.P……Altfel,o sa se refuze de concedii de boala si angajatii de baza si cumularzii…Cine va kistiga din aceasta???!!! Statul a facut vreo data calculul economiei din inventiile sale???!!!…De ce nu este transparenta in repartizarea cotizatiilor retinute in Bujetele Fondurilor Social, Pensionar si Medical, pina la ultimul banut???!!! Numai cifre goale!!!…

 2. Tatiana spune:

  Cee cu Hotineanu face populizm,de mult foile de boala se achita si la functiile prin cumul

 3. Liliana spune:

  Interesant preşedintele Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie a Parlamentului, Vladimir Hotineanu nu a citit Hotarirea Gucernului N 555 din 22.07.2011, prin care este explicita modalitatea de calcul a foilor de boala la locul de baza luind in calacul inclusiv si salariu la locurile de munca cumul. Tot prin aceasta hotarire a afost aprobate blanchetele de certificate (Anexa N 1 si anexaN 2) necesare anume pentru acest calcul. Explicatii au fost publicate in revista Contabilitate si Audit nr.11/2011 pag. 59.

 4. Svetlana spune:

  Da.., se achita, dar daca nu ma insel tot la locul de munca de baza in baza certificatului prezentat de la entitatea unde se lucreaza prin cumul, poate doresc ca sa fie achitate de entitatea unde se cumuleaza?Sau poate alte inventii, sau LUCRU pt contabili…?!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...