37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Agricultorii vor putea accesa creditul polonez după ce Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens

Agricultorii vor putea accesa creditul polonez după ce Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens

18.02.2016842 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Unitatea de Implementare a creditului polonez a trecut în subordinea Ministerului Agriculturii din cea a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern, în cadrul ședinței săptămânale.

De asemenea, Unitatea a fost împuternicită cu luarea deciziilor de acreditare și nu doar de colectare a dosarelor.

Până acum, Ministerul Finanțelor avea dreptul să decidă dacă acceptă creditarea sau nu, însă după luarea acestei hotărâri, Ministerul Finanțelor va executa deciziile luate de Unitate.

Potrivit directorului Unității de Implementare a creditului polonez, datorită acestei hotărâri luate de Guvern, vor fi deblocate proiectele din agricultură.

PUBLIKA.MD amintește că până la investirea noului Guvern, agricultorii nu au putut valorifica nici un cent din cele 100 de milioane de euro acordate de Guvernul Poloniei pentru dezvoltarea sectorului agricol.

Potrivit datelor Unităţii de implementare a creditului de asistenţă acordat de guvernul polonez, 28 de agenţi economici au depus, până acum, dosare pentru procurarea tehnicii agricole, în valoare de aproape 35 de milioane de euro.

Şapte dintre aceştia vor să cumpere elevatoare, iar opt agricultori şi-au propus să construiască depozite frigorifice. Pentru procurarea combinelor au fost depuse patru dosare, iar pentru construcţia serelor - trei.

Două dintre dosare au trecut prin toate etapele şi au fost transmise spre aprobare Ministerului Finanţelor, care însă ezita să le semneze, din cauza instabilităţii politice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...