37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Agricultorii vor putea accesa credite avantajoase în programul Livada Moldovei

Agricultorii vor putea accesa credite avantajoase în programul Livada Moldovei

15.07.20161.207 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cu susţinerea Băncii Europene de Investiţii, miercuri, 13 iulie, a fost lansat programul „Livada Moldovei". Prin intermediul acestuia, agricultorii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să acceseze credite în condiţii avantajoase, cu scopul dezvoltării afacerii.

Peste 300 de antreprenori, care activează în domeniul horticulturii şi peste 52.000 de gospodării ţărăneşti vor putea lua credite pentru dezvoltarea livezilor, cu termenul de recuperare de maximum 10 ani, cu o dobândă de 5-6%.

Valoarea minimă a creditului este de 5.000 de euro şi poate fi folosit în tehnologie, infrastructură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, precum şi pentru diversificarea pieţei de desfacere pentru fructele moldoveneşti.

Cu alte cuvinte este vorba de acordarea de credite pentru modernizarea afacerii, în vederea creşterii calităţii şi cantităţii volumului de produse agricole.

Proiectul este implementat cu susţinerea financiară a Băncii Europene de Investiţii, având un buget total de 120 milioane de euro, care trebuie valorificat până în anul 2021.

Comentarii

  1. Anonim spune:

    Proectul este valabil?

     

  2. Eduard spune:

    Am gospodarie tzaraneasca 

    Ce suma pot lua in credit cu ce procent 

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...