37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Agenții economici din Chișinău vor achita impozite mai mari

Agenții economici din Chișinău vor achita impozite mai mari

01.04.20131.084 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenții economici din Chișinău vor achita impozite mai mari

Agenții economici care activează în municipiul Chișinău vor achita impozite mai mari. Consiliul Municipal a aprobat astăzi (29.03.2013) taxe cu 10 sau chiar 50 la sută mai mari faţă de anul trecut.

În urma acestor majorări, autorităţile municipale speră să adune în bugetul capitalei circa 260 de milioane de lei.

Proprietarii de magazine, restaurante, cafenele şi baruri vor plăti anual în bugetul municipal de la 3 la 15 mii de lei, în funcţie de suprafaţă sau numărul de locuri.

Proprietarii de gherete vor plăti o taxă de 3,5 mii de lei, față de 2,3 mii de lei până acum. Aceștia vor mai achita 2,4 mii de lei pentru amplasare.

Cei mai mari taxe le vor plăti proprietarii de cazinouri. Pentru aceşti antreprenori impozitele vor creşte de la 75 la 150 de mii de lei.

Benzinăriile vor achita taxe de 10 mii pentru fiecare coloană, față de 2,7 mii de lei până acum.

Au fost instituite și taxe noi pentru comercianții stradali. Astfel, proprietarii tarabelor, frigiderelor pentru înghețată și băuturi, WC-urilor mobile, standurilor pentru ochelari sau ziare vor achita taxe între 200 și 400 de lei.

Comentarii

 1. Victoria spune:

  Dar unde se vor duce banii acumulati???!!! E o intrebare FOARTE MARE !!!…In privinta cazinourilor(dupa mine-le-as inchide complect!!!),ar trebui taxa sa fie de 1 milion pentru fiecare automat.masa.etct..si sa le amplaseze in afara orasului !!!!!……..Da,”lucreaza” bine consilierii nostri..In aprilie se aproba marimea taxelor si impozitelor,care necesita sa inri in vigoare de la 1 ianuarie sau 1 aprilie???!!!!

 2. Inna spune:

  Iara-si se vor mari preturile, dar salariile……… oare chiar consilierii nu se gindesc ca toate sumele acestea vor fi achitate in primul rind de cumparatori finali, care nu-s milionari????

 3. petru spune:

  Ele încă trebuie să fie publicate. Aşa că aşteptam să între în vigoare şi să înţeleg că primu trimestru tre să fie cu cote vechi

 4. olga spune:

  unde se vor duce?in buzunarele la cei care au emis aceasta lege…isi bat joc de de popor asa cum vor ei..

 5. Sabina spune:

  pe saitul primariei nu gasesc 🙁

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...