37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Agenţii economici din Chişinău nu achită taxele locale şi au atacat în judecată decizia Primăriei prin care a majorat impozitele

Agenţii economici din Chişinău nu achită taxele locale şi au atacat în judecată decizia Primăriei prin care a majorat impozitele

22.10.20131.045 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenţii economici din Chişinău nu achită taxele locale şi au atacat în judecată decizia Primăriei prin care a majorat impozitele

Foto: publika.md

Mai mulţi agenţi economici din capitală sunt nemulţumiţi de noile taxe care au fost impuse de către Primăria Chişinău. Astfel, aceştia nu au achitat aproximativ 68 de milioane de lei. Mai mult, unii chiar au atacat decizia în judecată.

"Cele mai mari surse ale taxelor locale neexecutate sunt taxa pentru unităţile comerciale, taxa de piaţă, taxa pentru publicitate, taxa pentru unităţile stradale de comerţ", a declarat Veronica Herţa, şefa Direcţiei finanţe.

Dorin Chirtoacă a cerut direcţiilor responsabile să examineze mai în serios acest subiect. "Acum practic nu există cine să-i întrebe de sănătate. Această chestiune trebuie transferată la o singură subdiviziune şi să clarificaţi cine rămâne responsabil pentru aceasta", a menţionat nemulţumit Dorin Chirtoacă.

Şefa-adjunctă a Direcţiei comerţ, Valentina Constantinov, a spus că Fiscul a cerut anularea mai multor taxe care au fost impuse de către Primărie, deoarece acestea nu cad sun incidenţa Codului Fiscal.

"Am primit două demersuri de la Fisc cu privire la neachitarea taxei pentru prestarea serviciilor. Ei ne-au sesizat să facem modificări în decizia Primăriei de a exclude câteva taxe care nu cad sub incidenţa Codului Fiscal. Noi am pregătit un proiect în acest sens şi dacă va fi aprobat, atunci nu o să fie achitate undeva 4 milioane de lei. Şi Asociaţia Jocurilor de Noroc au dat în judecată taxa care a fost aprobată cu privire la 15 mii de aparate de casă şi cât o să meargă judecata ei nu o să achite aceste taxe. Aici este vorba de peste 30 de milioane de lei", a afirmat Valentina Constantinov, şefa-adjunct a Direcţiei comerţ.

Şi unii agenţi economici care au panouri publicitare nu sunt de acod cu această hotărâre.

"Avem probleme cu câţiva agenţi care au cele mai multe panouri. Ei au atacat în judecată decizia şi nu au achitat taxele nici pentru 2012 şi nici pentru 2013. Nu sunt de acord cu taxele", a spus arhitectul-şef interimar al Chişinăului, Ion Carpov.

Primarul s-a arătat deranjat şi a punctat că taxele nu se discută, ci se execută.

Publika.md aminteşte că, în luna martie, Primăria a decis majorarea mai multor taxe existente, dar au inclus şi altele noi.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Cel mai interesant e faptul,ca nu platesc taxele locale acei,ce au milioane de lei beneficiu din activitatea sa-benzinariile,salile de joc,cafenelele si restaurantele!!!…Sar parea,ca Moldova noastra e un mic Las-Vegas!!!…Unde nu te uiti-cefenele,restaurante,baruri,benzinarii,sali de jocuri cu noroc(numai pe o portiune de 500 metri ,de pe bd.Mircea cel Batrin,am numarat 6!!! cazinouri) !!!… Daca lii asa de greu sa plateasca impozitele(pentru venitul lor enorm-e o picatura in mare!!),de ce inmultesc ca ciupercile dupa ploaie???!!! Is de acord, ca in privinta acestora e foarte binevenita fraza primarului „Taxele nu se discuta,ci se executa!”… Mai bine sar intoarce cu fata cei,de la puterea de Stat,la intreprinderile mici,pe care impozitele,cu adevarat, le inadusa,dar,care, aduc folos societatii,da nu o degradeaza!!!!

  2. ALINA spune:

    Victoria – priamo v yablociko! – 100% de acord!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...