37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Activitatea parcurilor IT va fi evaluată anual

Activitatea parcurilor IT va fi evaluată anual

17.08.2017944 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Evaluarea rezultatelor activității parcurilor IT se va efectua anual, de către o comisie constituită prin ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii. Regulamentul privind evaluarea activității parcului pentru tehnologia informației este propus spre consultare până la data de 8 septembrie curent.

Documentul stabilește modul de formare și atribuțiile comisiei de evaluare a activității parcurilor pentru tehnologia informației, precum și procedura, criteriile și cerințele privind evaluarea activității parcurilor.

Potrivit Regulamentului, în cadrul procedurii de evaluare vor fi analizate rapoartele de activitate anuale referitoare la activitatea parcului, proiectele de dezvoltare a acestuia, elaborate de către Administrația Parcului și gradul de implementare a proiectelor, precum și propunerile privind dezvoltarea activității Parcului înaintate de Administrație către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Activitatea Parcului va fi evaluată din perspectiva îndeplinirii unor obiective, printre care creșterea numărului rezidenților, a venitului din vânzări al acestora, precum și sumelor achitate de rezidenți cu titlu de impozit unic, ponderea produselor sau serviciilor în domeniul IT în venitul din vânzări al rezidenților mai mare de 70%, creșterea volumului exportului produselor și/sau serviciilor în domeniul IT de către companiile rezidente ale parcului.

De asemenea, Comisia de evaluare va ține cont și de asigurarea mecanismelor de atragere, consiliere și susținere a companiilor IT noi, creșterea volumului investițiilor în activitatea companiilor IT rezidente ale parcului, a numărului produselor IT inovative create de către rezidenții parcului, precum și a numărului locurilor de muncă calificate în domeniul IT.

Stabilirea parteneriatelor internaționale pentru transferul de cunoștințe și tehnologii IT, inclusiv atragerea specialiștilor IT străini, la fel constituie un obiectiv ce va fi evaluat.

Menționăm că procedura de evaluare a activității Parcului de către Comisie se va desfășura în conformitate cu auditul anual al activității economico-financiare a rezidenților parcului, prevăzut în articolul 18 din Legea nr.77 din 21.04.2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informaţiei.

Potrivit proiectului, Administrația Parcului va avea dreptul să participe la procedura de evaluare cu statut de observator, să ia cunoștință cu proiectul raportului de evaluare și să prezinte Comisiei observațiile sale asupra acestuia, în termen de 10 zile calendaristice.

Amintim că pentru rezidenții parcurilor IT a fost stabilit un regim special de impozitare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...