37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Acordurile de investiții încheiate de către Guvern nu pot oferi investitorului facilități fiscale și vamale

Acordurile de investiții încheiate de către Guvern nu pot oferi investitorului facilități fiscale și vamale

10.07.2017678 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În scopul reducerii riscurilor investiționale și al stabilirii suportului acordat de către stat pentru proiectele investiționale strategice, Guvernul, în limitele competenței, poate încheia acorduri de investiții privind realizarea acestor proiecte.

Legea cu privire la investiţiile în activitatea de întreprinzător a fost completată cu un articol ce prevede competenţele Guvernului în încheierea acordurilor de investiţii. Noile prevederi au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 229-243 din 7 iulie curent.

Potrivit legii, proiecte investiționale strategice sunt acele proiectele realizate în scopul executării prevederilor programelor și strategiilor de stat și care contribuie la creșterea economiei naționale sau au un impact pozitiv asupra dezvoltării socioeconomice stabile a țării.

Guvernul va stabili care sunt criteriile privind determinarea și selectarea proiectelor investiționale strategice, modul de elaborare, inclusiv elementele de structură, de încheiere și de monitorizare a implementării acordurilor de investiții, precum și drepturile și obligațiile investiționale.

Totodată, în document se menţionează că acordurile de investiții încheiate de către Guvern nu pot oferi investitorului facilități fiscale și vamale și nici nu pot conține prevederi în detrimentul altui agent economic care activează pe teritoriul Republicii Moldova.

Guvernul, urmează ca în termen de 4 luni să îşi aducă actele sale normative în concordanță cu prevederile menţionate.

Scopul proiectului constă în ameliorarea climatului investițional și asigurarea realizării proiectelor investiționale strategice. Prevederea va permite definirea clară a drepturilor și obligațiilor, precum și a facilităților investiționale prevăzute pentru aceste proiecte.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...