37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Accesaţi serviciul „Fişa imobilului” şi aflaţi informaţii cu privire la bunurile imobiliare deţinute

Accesaţi serviciul „Fişa imobilului” şi aflaţi informaţii cu privire la bunurile imobiliare deţinute

06.06.20131.169 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Accesaţi serviciul „Fişa imobilului” şi aflaţi informaţii cu privire la bunurile imobiliare deţinute

Pentru obţinerea informaţiilor cu privire la bunurile imobiliare deţinute şi valoarea calculată a acestora, contribuabilii pot accesa serviciul „Fişa imobilului” disponibil pe portalul serviciilor electronice fiscale. Acest gen de informaţie este extrasă din baza de date a SIA „Cadastru fiscal”, administrat de Î.S.”Fiscservinform”.

În conformitate cu art.277 din Titlul VI al Codului fiscal, anual, contribuabilii sunt obligaţi să achite impozitul pe bunurile imobiliare pe care le deţin. În acest context, Î.S.”Fiscservinform”, administratorul tehnico-tehnologic al sistemului informaţional al Serviciului Fiscal de Stat prestează acestora serviciul de informare „Fişa imobilului”, disponibil pe portalul servicii.fisc.md, 24/24 ore, 7 zile pe săptămînă. Accesînd serviciul nominalizat, contribuabilii au posibilitatea să vizualizeze informaţia cu privire la bunurile imobiliare pe care le au în posesie, precum şi valoarea calculată pentru fiecare bun imobil în parte.

Accesarea „Fişei imobilului” este posibilă doar pentru persoanele fizice în cazul în care  s-au înregistrat pe portalul servicii.fisc.md şi au încheiat cu Î.S.”Fiscservinform” un acord de conectare gratuit la serviciile electronice fiscale. În caz contrar, accesul le va fi limitat, fiind redirecţionaţi spre numărul de telefon (022) 822-222 – Centrul de Asistenţă şi Contact, unde pot efectua programarea pentru conectarea ulterioară la serviciile prestate de Î.S.”Fiscservinform”.

Pentru utilizarea serviciului „Fişa imobilului” este necesar de întreprins următorii paşi:

§  Efectuaţi autentificarea pe portalul servicii.fisc.md, indicînd adresa de e-mail şi parola;

§  Din compartimentul „Persoane fizice” de pe pagina web servicii.fisc.md, accesaţi serviciul „Fişa imobilului”;

§  În interfaţa de intrare, indicaţi parametrul „Anul” pentru care se solicită fişa şi tastaţi opţiunea „Afişează”.

Dacă utilizatorul deţine bunuri imobiliare, pe ecran va apărea informaţia solicitată sub formă de tabel. În cazul în care utilizatorul nu dispune de bunuri imobiliare, după indicarea anului în parametrul de intrare, spre vizualizare va apărea următorul mesaj: „persoana dată nu dispune de proprietăţi imobiliare”.

Important! Titlul VI „Impozitul pe bunurile imobiliare”, art.282, alin.(2) din Codul fiscal prevede că acei contribuabili care achită suma integrală a impozitului pentru anul fiscal în curs pînă la 30 iunie a anului respectiv, beneficiază de dreptul la o reducere cu 15% a sumei impozitului ce urmează a fi achitat. Detalii suplimentare cu privire la acest subiect, contribuabilii pot obţine în nr.3 (13) al publicaţiei periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”.

Pentru alte informaţii privind serviciile electronice fiscale, contactaţi Centrul de Asistenţă şi Contact a Î.S.”Fiscservinform” la numărul de telefon (022) 822-222.

Comentarii

  1. Petru spune:

    Nu lucreaza, chiar am incercat sa vad si imi arata ca nu am imobile!!!! eu sint sigur ca am

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...