37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Acțiuni de verificare a contribuabililor specializați în comercializarea produselor de tutungerie desfășurate de Serviciul Fiscal Stat

Acțiuni de verificare a contribuabililor specializați în comercializarea produselor de tutungerie desfășurate de Serviciul Fiscal Stat

24.05.2017462 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat a finalizat operațiunea de verificare a agenților economici care comercializează produse de tutungerie cu amănuntul. Acțiunile au avut loc în perioada 26 aprilie - 20 mai 2017 și au avut drept scop combaterea cazurilor de neajustare a prețului la țigări în conformitate cu modificările legislației în vigoare.

Angajații SFS au desfășurat acțiuni de control pe întreg teritoriul țării, verificând atât prețurile minime de vânzare cu amănuntul a țigaretelor cu și fără filtru (stabilite conform prevederilor art. 91 alin.1 din Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017), cât și alte aspecte privind respectarea legislației în vigoare.

În cadrul acțiunilor de control au fost supuși verificării 254 de agenți economici (Sud - 57, Centru - 112, Nord - 54, Chișinău - 31), dintre care în 210 cazuri (Sud - 57, Centru - 96, Nord - 54, Chișinău - 3) au fost constatate următoarele încălcări ale legislației:
- încălcarea prevederilor art. 91 alin.1) din Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017, care stipulează prețurile minime de vânzare cu amănuntul către consumătorul final la țigaretele (pachet unitar) cu filtru/fără filtru, (poziția tarifară 2402 20);
- neutilizarea mașinii de casă și control la efectuarea decontărilor bănești în numerar cu consumatorii (încălcarea prevederilor art.8 al.2 lit. c) din Codul fiscal);
- neprezentarea la prima cerere persoanelor cu funcții de răspundere a organelor cu atribuții de administrare fiscală documentele de evidență (încălcarea prevederilor art.8 al.2 lit. f) din Codul fiscal).

În rezultatul verificărilor efectuate, Serviciul Fiscal de Stat va aplica sancțiuni în sumă de 1 010 879 lei, față de agenții economici care nu respectă legislația în vigoare.

Totodată, în baza art.263 al.1, 2931  alin 1,4,5 din Codul Contravențional au fost întocmite 118 procese-verbale. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate în mărime de 133 150 lei.

Reiterăm că, pentru a preveni cazurile de neconformare, Serviciul Fiscal de Stat desfășoară cu regularitate întruniri cu reprezentanții contribuabililor care comercializează țigări cu amănuntul pe întreg teritoriul țării. SFS vine cu un apel către agenții economici care comercializează produse de tutungerie cu amănuntul să își ajusteze prețul în conformitate cu modificările legislației.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...