37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Acţiuni de monitorizare în sălile de ceremonii din republica

Acţiuni de monitorizare în sălile de ceremonii din republica

19.06.20121.325 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Acţiuni de monitorizare în sălile de ceremonii din republica

 

În scopul monitorizării agenţilor economici, care prestează servicii de alimentaţie publica(în sălile de ceremonii) sub aspectul respectării legislaţiei fiscale în cadrul desfăşurării activităţii de întreprinzător, precum si în vederea sporirii transparentei în activitatea sa, Serviciul Fiscal de Stat aduce la cunoştinţa.

Începând cu 27.04.2012, de către funcţionarii SFS au fost iniţiate acţiuni de monitorizare în sălile de ceremonii din republica.

Acţiunile respective au avut drept scop asigurarea conformării benevole a contribuabililor din segmentul respectiv de piaţa, concomitent cu verificarea corectitudinii si plenitudinii reflectării în documentele de evidenta contabila a valorii veniturilor aferente serviciilor prestate, respectarea legislaţiei privind utilizarea MCC la efectuarea decontărilor în numerar, precum si respectarea reglementarilor în domeniul fabricării si circulaţiei producţiei alcoolice ambalate, pasibile marcării obligatorii cu timbru de acciz, care presupune procurarea, livrarea, folosirea, stocarea (depozitarea) si vânzarea (cu ridicata si cu amănuntul) a producţiei alcoolice.

Astfel, pe parcursul perioadei menţionate au fost efectuate 92 controale fiscale prin verificarea operativa si faptica, dintre care 78 controale au fost efectuate în mun. Chişinău si 14 controale în 7 raioane din republica. În cadrul controalelor menţionate au fost depistate încălcări în 36 cazuri, dintre care 26 încălcări au fost stabilite la contribuabilii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul mun. Chişinău si 10 încălcări la contribuabilii din celelalte unităţi administrativ-teritoriale.

Suma sancţiunilor aplicate a constituit 1150000 lei, dintre care 690000 lei constituie suma sancţiunilor aplicate contribuabililor din mun. Chişinău si 460000 lei – contribuabililor din raioane. Cele mai frecvente încălcări s-au dovedit a fi păstrarea producţiei alcoolice pasibila marcării obligatorii cu timbre de acciz nemarcate, sau marcate cu timbre de acciz nevalabile, efectuarea decontărilor băneşti cu populaţia fără utilizarea maşinii de casa si control existente, neprezentarea la prima cerere a documentelor necesare efectuării controlului.

În final, ţinem sa atenţionam contribuabilii asupra necesitaţii respectării cu stricteţe a prevederilor legislaţiei fiscale.

Comentarii

 1. Victoria spune:

  Poate le vor da kite-o „medalie” pentru lucrul acesta inspectorilor fiscali!!!….De ce,oare nu fac asa controluri in rutierile noasre???!!! Kear eri,de kind a inceput (kipurile) controlul riguros,cu eliberarea tiketelor pentru calatorie,am calatorit cu 4 rutiere diferite si,NICI INTR-UNA nu meau eliberat tichetul???!!! La cerinta mea de a-mi oferi tiketul, se uitau soferii(dar si unii pasajeri),ca la un extraterestru!!! Desigur,e mai usor de controlat localurile comfortabile(unde permanent is controlati nu numai de FISC,dar si de cei de la serviciul sanitar, veterinar, etcr…), dekit de facut ordine in transportul maxi-taxi… Kiti oare,au fost amendati eri(motive erau o gramada)??? !!!!…Dar,ce sa vorbim dejeaba,daca deacum se primeste hotarirea de a majora pretul de calatorie pina la 5 lei!!! Pentru ce???!!!….Dar,daca,sa ma abat de la tema aceasta,foarte mii interesant -UNDE SE VOR DUCE CEI 1150000 de lei sanctionati???!!! Doar,earasi ,nu va fi nici o TRANSPARENTA!!!….Insa,aceasta,e o alta istorie…

 2. Liudmila spune:

  In rutiere a aparut avizul cu urmatorul continut:
  Stimati calatori!
  Responsabilitatea pentru lipsa tichetului o duce calatorul.
  Tichetele sunt agatate de bara.

 3. Grigore spune:

  Ajutati-ma va rog. Eu dau in chirie o sala de nunta, dar nu prestez servicii de alimentatie. In cazul controlului voi fi sanctionat?

 4. Victoria spune:

  Stimata,d-a Ludmila,in privinta avizului-foarte bine au facut, ca au afisat avizul(pe 18.06.12 acestea nu erau in rutierele,cu care am calatorit),kredca,totusi pe cineva leau amendat…. Dar,de ce,kind cumperi ceva(marfa sau servicii),vinzatorul e OBLIGAT sa-ti dee bonul de casa impreuna cu restul???Ce,la calatoria cu rutierele,aceasta nu se refera???!!! Dar,daca,cineva din greseala a lua 5 tikete in loc de unul???!!! Tot se lasa pe sovestea calatorului??!!!Ma indoiesc……Cuiva e foarte convinabil acest aviz….Dar,pentru d-ul Grigore,as vrea (din experienta proprie) sa zic,ca sa va asigurati de diferite”surprize”din partea Insp.Fiscal, toate intrebarile sa le reflectati in CONTRACTUL de ARENDA!!! Sa asumati toata responsabilitatea pentru TOATE actiunile,petrecute in localul arendatorului,pe seama arendasului…TOT sa descrieti-ca nu duceti resonsabilitatea pentru folosirea bauturilor false,fara marci de acciz,sau cu cele falce,etctra….Va doresc sukces!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...