37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Acțiuni de monitorizare ale SFS la agenți economici din domeniul cosmetologiei

Acțiuni de monitorizare ale SFS la agenți economici din domeniul cosmetologiei

14.04.2017634 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat a demarat o campanie de verificare și conformare a agenților economici care prestează servicii de cosmetologie, coafor și frizerie.

Funcționarii fiscali s-au decis asupra acestor verificări drept rezultat al identificării unui șir de riscuri de neconformare fiscală întrunite de agenții economici care prestează servicii în acest domeniu. Din studierea datelor declarate de agenți economici care prestează astfel de servicii s-au constatat următoarele riscuri:
   - diminuarea veniturilor obținute prin neaplicarea mașinii de casă și control, ne reflectarea sumelor încasate pentru serviciile prestate;
   - achitarea salariilor în plic (conform unui studiu realizat de SFS, salariile declarate de către întreprinderile din domeniul respectiv variază de la 457-2000 lei lunar, ceea ce este net inferior salariilor achitate de facto pe segmentul dat).

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni, un grup de angajați ai Serviciului Fiscal de Stat au monitorizat activitatea de zi de zi a patru saloane de frumusețe din capitală.  Inspectorii fiscali au administrat acțiunile angajaților, începând cu prima oră și finalizând cu ultima oră de muncă a acestora.

Inspectorii SFS au monitorizat astfel următoarele aspecte: fluxul de clienți, sumele încasate și prețul de facto al serviciilor prestate, dar și numărul real de angajați și regimul lor de muncă.

De menționat că asemenea acțiuni vor continua și la alți agenți economici care prestează astfel de servicii.

În acest context SFS vine cu un apel către toți contribuabilii să fie onești și să își onoreze drepturile și obligațiile fiscale!

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...