37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   A treia rundă a campaniei de informare a contribuabililor ,,Activează legal – activează în siguranță” – a luat start în capital.

A treia rundă a campaniei de informare a contribuabililor ,,Activează legal – activează în siguranță” – a luat start în capital.

01.08.2017438 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat, continuă să desfășoare acțiuni de informare și conformare benevolă a contribuabililor, cu privire la aspectele fiscale în desfășurarea activității de întreprinzător de către persoanele fizice.

Acțiunea cu genericul ,,Activează legal - activează în siguranță" a reînceput din 28 iulie 2017, se desfășoară pe întreg teritoriul țării și se va încheia la 15 august, curent.

Campania a luat start în capitală. Funcționarii fiscali vor merge în 38 piețe din municipiul Chișinău, distribuind 5. 000 pliante cu informații vis-a-vis de modificările din Codul Fiscal, privind formele organizatoric - juridice ale antreprenorialului. Fiscaliștii, informează comercianții care doresc să desfășoare activități de comerț cu amănuntul/prestări servicii către populație, desfășurate prin intermediul unităților comerciale staționare sau staționare provizorie, unităților mobile, asupra pașilor pe care trebuie să-i urmeze pentru a activa legal. În vederea evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă întreprinzătorilor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.

Totodată, în cadrul acestei campanii, funcționarii fiscali vor vorbi în fața comercianților și despre procesul de utilizare a aparatului de casă și control.

În total, în perioada campaniei de informare, funcționarii fiscali vor distribui 10.000 pliante în toate raioanele țării.

Menționăm, că în rezultatul campaniilor de informare, angajații fiscali vor desfășura și acțiuni de verificare a conformării comercianților la prevederile legale. Astfel, în rezultatul campaniei anterioare, au fost desfășurate, în perioada 01-23 iuie 2017, verificări de specialitate în toate piețele din țară.

Ca rezultat al controalelor efectuate, persoanelor fizice care practică activitate ilicită de întreprinzător, angajații fiscali au întocmit 619 procese verbale, în baza art. 263 (1) Codul Contravențional. Dintre acestea, 95 de procese-verbale au fost întocmite în municipiul Chișinău, 234 - în zona de Nord a țării, 62 - la Sud și 219 în Centru.

În același timp, în rezultatul verificărilor efectuate, în privința agenților economici care nu au respectat legislația în vigoare, de către SFS vor fi aplicate sancțiuni în sumă de 1, 4 milioane lei (Chișinău - 496 mii lei, în zona de Nord - 162 mii lei, zona Centru - 516 mii lei și zona Sud - 227 mii lei).

De către SFS vor fi aplicate sancțiuni cu privire la contravenție în sumă de 1, 5 milioane lei.

Printre neregulile depistate se numără: abateri la disciplina da casă, desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, neprezentarea la prima cerere a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul SFS a documentelor de proveniență a mărfii expuse spre comercializare, comercializarea mărfii fără timbru de acciză sau cu timbrul de acciză falsificat ori nevalabil și altele.

SFS informează: în rezultatul acțiunilor de popularizare vor urma și alte verificări a legalității desfășurării activității de întreprinzător de către persoanele fizice. Persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației, riscă amenzi!

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...