37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   A fost instituit Consiliul Economic pe lîngă Prim-ministru

A fost instituit Consiliul Economic pe lîngă Prim-ministru

10.08.2011848 views moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

A fost instituit Consiliul Economic pe lîngă Prim-ministru

 

Guvernul a aprobat, astăzi, crearea Consiliului Economic, în calitate de organ consultativ, pe lîngă Prim-ministru, transmite MOLDPRES.

Consiliul Economic este abilitat să ofere expertiză Guvernului din partea mediului de afaceri în elaborarea politicilor publice în domeniile economic, bugetar-fiscal, comercial, în monitorizarea şi evaluarea impactului implementării acestor politici, precum şi în participarea sectorului privat la procesul de elaborare a deciziilor publice din domeniile respective.

Potrivit lui Roman Cazan, secretar general adjunct al Guvernului, crearea Consiliului va contribui la facilitarea dialogului între reprezentanţii comunităţii de afaceri şi formatorii de politici în vederea dezvoltării unui climat socioeconomic favorabil şi a unui mediu de afaceri non-discriminatoriu, transparent şi propice investiţiilor.

Instituirea Consiliului va conduce la impulsionarea proceselor de reforme economice şi sociale pe care Republica Moldova le realizează în conformitate cu Programul de activitate al Guvernului "Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare" pentru anii 2011-2014.

Consiliul se creează pe durata activităţii Guvernului şi se dizolvă la expirarea mandatului acestuia, notează MOLDPRES.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...