37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   A fost definitivat programul de afaceri al Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova”

A fost definitivat programul de afaceri al Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova”

22.01.2013832 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

A fost definitivat programul de afaceri al Expoziţiei Naţionale "Fabricat în Moldova"

A fost definitivat programul de afaceri al ediţiei a XII-a a Expoziţiei Naţionale "Fabricat în Moldova", care va avea loc în perioada 30 ianuarie - 2 februarie, la Centrul "Moldexpo", sub patronajul Guvernului. Agenda expoziţiei include 15 seminare, mese rotunde, prezentări, precum şi un Forum Investiţional Internaţional de amploare, a informat Marina Petrov, şefa Direcţiei Expoziţii şi Tîrguri a Camerei de Comerţ şi Industrie, astăzi, în cadrul unei şedinţe operative, relatează MOLDPRES.

"Pe lîngă faptul că "Fabricat în Moldova" le oferă agenţilor economici o platformă comună de prezentare a produselor şi serviciilor, programul

adiţional al manifestării abordează teme importante pentru întreprinzători: sporirea competitivităţii mărfurilor autohtone, impactul Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv cu UE asupra producătorilor autohtoni, creditarea micului business, aspecte ale sistemului de asigurări sociale, clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii, etc.", a menţionat Marina Petrov.

La aceeaşi şedinţă, Mihai Bîlba, şeful Direcţiei Relaţii Internaţionale a CCI, a specificat că la Forumul Investiţional Internaţional cu genericul "Moldova - posibilităţi pentru noi oportunităţi", care va avea loc pe 31 ianuarie, vor participa reprezentanţi ai mediului de afaceri din R. Moldova, Austria, Belgia, Franţa, România, Ungaria ş.a. "Evenimentul este organizat în cooperare cu EUROCHAMBERS, în cadrul Proiectului "East Invest" şi are ca obiectiv promovarea imaginii Republicii Moldova în calitate de destinaţie investiţională atractivă şi încurajarea investiţiilor europene în principalele sectoare ale economiei ţării noastre", a precizat sursa citată.

Tot pe 31 ianuarie, Centrul de Formare Continuă al CCI va prezenta oportunităţile Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor, care prevede şi un stagiu practic în Germania.

Pe 1 februarie, vor avea loc seminare referitor la e-Licenţiere, indicaţii geografice, performanţa energetică a materialelor de construcţie, etc.

Tradiţional, pe parcursul celor 4 zile expoziţionale, Agenţia Naţională Pentru Ocuparea Forţei de Muncă va desfăşura Tîrgul locurilor de muncă.

Expoziţia Naţională "Fabricat în Moldova" este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie şi se desfăşoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, cu scopul de a susţine producătorii autohtoni, a oferi premise în atragerea investiţiilor şi crearea unui climat economic favorabil, notează MOLDPRES.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...