37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   A fost aprobat proiectul HG privind modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii

A fost aprobat proiectul HG privind modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În cadrul şedinţei de ieri a cabinetului de miniştri a fost aprobat proiectul Hotărârii de Guvern privind modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1478 din 15 noiembrie 2002. Astfel, cererea pentru stabilirea indemnizaţiilor se depune nu doar la Casa Teritorială de Asigurări Sociale sau prin intermediul reprezentantului primăriei, dar şi în mod electronic.

Cererea electronică se completează şi se transmite accesând serviciul ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii", disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) sau pe pagina-web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (www.cnas.md).

Serviciul „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii" este destinat solicitanţilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii şi oferă oportunitatea de depunere a cererii în mod electronic pentru stabilirea următoarelor tipuri de indemnizaţii: indemnizaţia  unică la naşterea copilului (cererea se depune de către mamă, iar în cazul decesului mamei, reprezentantul legal depune cererea la Casa Teritorială de Asigurări Sociale cu toate documentele necesare); indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani (pentru persoane asigurate); indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 1,5 ani (pentru persoane neasigurate).

Cererea electronică se completează de către solicitantul indemnizaţiei prin introducerea IDNP-lui solicitantului şi IDNP-lui copilului (copiilor) şi se selectează tipul de indemnizaţie adresată familiilor cu copii. Cererea electronică se completează pentru fiecare tip de indemnizaţie separat.

Cererea electronică se acceptă numai în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei, se confirmă relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registru de stat al populaţiei.

Oferirea posibilităţii de a solicita indemnizaţiile adresate familiilor cu copii prin depunerea cererii în mod electronic va determina facilitarea accesibilităţii la serviciu pentru client, optimizarea timpului de solicitare a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii, obţinerea informaţiilor mai rapid şi mai eficient, diminuarea costurilor suportate de client.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...