37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   7 lucruri care îţi pun în pericol cariera

7 lucruri care îţi pun în pericol cariera

13.04.2016948 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Nimic bun nu poate rezulta din momentele în care te complaci într-o stare de stagnare

Este adevărat că nu poţi controla tot ceea ce se întâmplă în viaţa ta, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să îţi asumi responsabilitatea pentru acţiunile tale. Cu cât realizezi mai repede că nu trebuie să laşi totul la voia întâmplării şi că eşti responsabil pentru greşelile pe care le faci, cu atât mai uşor îţi va fi să le eviţi pe viitor. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul carierei. Cu alte cuvinte, poţi prelua frâiele depunând mai mult efort şi timp pentru a identifica şi a anticipa lucrurile care îţi sabotează dezvoltarea profesională.

1. Promiţi mai mult decât realizezi

Conform Linkedin, faptul că nu îţi poţi respecta o promisiune faţă de clienţii sau şeful tău le poate lăsa acestora o impresie proastă. Poate că le-ai promis că poţi duce până la capăt un proiect dificil sau că poţi respecta un anumit deadline; chiar dacă ai fost sincer întrucât credeai că poţi face acest lucru, există posibilitatea ca efortul tău să nu fie apreciat în cazul în care nu vei reuşi să îţi atingi obiectivul.

Problema apare atunci când îţi încurajezi şeful să aibă aşteptări mai puţin realiste legate de munca ta, promițându-i lucruri pe care nu le poţi realiza de fapt. Cunoaşte-ţi limitele şi evită să exagerezi când vine vorba de rezultatele pe care le poţi obţine.

2. Trăieşti în umbra şefului tău

Ar fi ideal să te înţelegi cât mai bine cu şeful tău; dezvoltarea unei relaţii bazate pe respect şi apreciere este indispensabilă pentru o carieră de succes. Însă, potrivit Monster.com, în cazul în care te bazezi prea mult pe relaţia cu şeful tău, s-ar putea ca, la un moment dat, acesta să îţi eclipseze identitatea. Se poate întâmpla să nu fii apreciat pentru munca ta valoroasă, ci să fii recunoscut doar pentru faptul că te-ai apropiat de angajator.

3. Nu ieşi din zona ta de confort

Nimic bun nu poate rezulta din momentele în care te complaci într-o stare de stagnare. Ş    i când trec săptămâni, luni şi poate chiar ani fără să faci o schimbare în ceea ce priveşte cariera ta, cel mai probabil îţi iroseşti potenţialul. Gândeşte-te că fără schimbare nu poţi evolua pe plan personal şi profesional şi lărgeşte-ţi orizontul învăţând cât mai multe lucruri noi şi aplicând aceste cunoştinţe la jobul tău.

4. Îţi spui că nu poţi termina o anumită sarcină

Poate crezi că nu poţi termina sarcina pe care ţi-a dat-o şeful tău şi ca urmare a acestui fapt refuzi să te apuci de ea. Ce faci dacă totuşi ai fi putut rezolva problema respectivă? Este vorba despre o oportunitate ratată pentru care nu mai poţi da timpul înapoi. Încearcă şi dă-ţi o şansă, în ciuda convingerilor tale despre abilităţile pe care le deţii. Dă tot ce ai mai bun din tine şi nu rişti astfel să trăieşti cu regrete.

5. Laşi succesul să ţi se urce la cap

Este posibil să ajungi în acel punct al carierei tale în care totul merge perfect; ba mai mult decât atât, simţi că succesul de care ai parte va ţine la nesfârşit. Gloria ta poate fi însă temporară, iar faptul că ţi-ai atins ţelurile nu ar trebui să justifice însuşirea unei atitudini delăsătoare. Nu te mulţumi niciodată doar cu rezultatele bune pe care le-ai obţinut în trecut ci încearcă să îţi setezi noi obiective profesionale.

6. Adopţi o atitudine pesimistă

În momentul în care te laşi influenţat de gândurile negative nu mai poţi privi imaginea de ansamblu. Practic, te limitezi singur şi îi afectezi şi pe cei din jurul tău fie că este vorba de colegi sau de şeful tău. Priveşte dincolo de problemele care apar la muncă şi pune-ţi cât mai multe întrebări care să te ajute să adopţi o perspectivă clară dacă nu chiar optimistă: cum ai aborda altfel obstacolele dacă ai putea fi obiectiv?

7. Aştepţi momentul perfect

Cum ştii când este momentul perfect pentru a acţiona dacă nici măcar nu încerci să faci ceva? Conform Businessinsider.com, angajaţii care tot amână terminarea sarcinilor aşteptând să apară circumstanţele potrivite pentru a se apuca de treabă sunt mai puţin productivi. Chiar şi o scurtă aşteptare te poate face să pierzi oportunităţi importante.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...