37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   6 sfaturi despre cum să treci de la un simplu job la propria companie. Primul sfat: Nu întreba ce are nevoie piața

6 sfaturi despre cum să treci de la un simplu job la propria companie. Primul sfat: Nu întreba ce are nevoie piața

26.10.2016703 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ai o ideie de afaceri dar nu ai nici o ideie despre cum să începi? Nu ești singurul și nu trebuie să stai în umbră din cauza asta. Iată 6 sfaturi oferite de Business Insider, care te vor ajuta să dai viață visului tău:

NU ÎNTREBA CE ARE NEVOIE PIAȚA

În schimb ai putea întreba „Ce pot oferi eu din ceea ce îmi place să fac?" Nu te discuraja din cauza faptului că o mulțime de oameni fac ceea ce îți place ție să faci. Asta ar însemna să spui că „Michael Jackson a făcut deja muzică pop, nimeni nu va mai avea nevoie de un alt cântec pop". Ceea ce trebuie să faci este să scrii acea melodie pop pe care ți-o imaginezi tu.

IDENTIFICĂ ÎN MOD CLAR „GOLUL" PE CARE VREI SĂ ÎL COMPLETEZI

Produsele și serviciile au rezonanță diferită pentru oameni. Produsele și serviciile similare prezentate într-un mod diferit sau unui public diferit va prinde. Pune-ți în valoare strălucirea ta, scopurile și experiența. Daca nu ești sigur de valorile și scopurile, tale citește mult și documentează-te.

CREEAZĂ O VIZIUNE DE ANSAMBLU A CEEA CE VREI SĂ FACI

Creați o viziune imagine de ansamblu a ceea ce vrei. Asta ar însemna o viziune clară despre:
-Numărul de clienți pe care îi vei atrage;
-Tipul de clienți;
-Cum va arăta viața ta atunci când vei avea un program foarte încărcat cu activități care îți plac;
-Cât de mulți bani planifici să faci;
-Cum vei stabili relații cu clienți;
Concentrează-te pe această viziune pe măsură ce mergi pe drumul tău de antreprenor.

GÂNDEȘTE-TE LA LOCUL UNDE TU VREI SĂ FII

Asta implică imaginea de ansamblu pe care ți-o faci despre tine și compania ta. Imaginează-te acolo. Simțiți energia acelei vieți de afaceri ideale.  Atunci când iei decizii pe fonul unei stări de spirit ce îți insuflă împlinire și succes, inevitabil vei găsi puteri să îndeplinești asta.

ANGAJEAZĂ PE CINEVA CARE AR PUTEA SĂ TE GHIDEZE PAS CU PAS

Caută pe cineva care a atins deja careva succese în viață din domeniul de afaceri similare cu ceea ce vezi tu în viziunea de ansamblu. Acești oameni te pot ajuta să  îți stabilești obiectivele pe termen scurt și lung, precum și planul de măsuri practice pentru a le atinge. Nu în ultimul rând, asigură-te că persoana pe care o vei  angaja este cu adevărat cu tine.

CONSTRUIEȘTE-ȚI VISUL ÎNTR-UN RITM PE CARE ÎL SIMȚI TU CĂ E POTRIVIT

Singura "momentul potrivit" pentru a trece de la un simplu angajat la un antreprenor este momentul în care simți tu că e ok și potrivit pentru tine. Este adevărat că e înfricoșător este să pleci de la locul tău de muncă de zi și să îți creezi propria afacere. De asemenea, este incredibil de îmbucurător și te simți împlinit atunci când faci ceea ce îți place și te satisface din toate punctele de vedere. Dacă îți dorești să îți schimbați viața, o poți face!

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...