37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   45 de mii de contribuabili din capitală nu și-au onorat obligațiunile fiscale

45 de mii de contribuabili din capitală nu și-au onorat obligațiunile fiscale

26.08.20161.171 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Primul termen de achitare în părți egale a impozitului pe bunurile imobiliare a expirat pe 15 august. Potrivit responsabililor de la primăria Chișinău, în anul curent, nu și-au onorat obligațiunile fiscale aproximativ 45 de mii de contribuabili, ceea ce reprezintă 15% din numărul total de plătitori. Suma restantă este de peste 18 milioane de lei.

În bugetul local, s-au încasat până astăzi peste 55 de milioane de lei, din plata impozitelor pentru bunurile imobiliare.

În condițiile în care a expirat primul termen de plată a impozitului, se calculează zilnic penalizări de 0,07% din suma pe care trebuie să o plătească. Până acum, au fost calculate deja sancţiuni de peste 3 milioane lei.

Pentru a evita calcularea penalizărilor pentru contribuabilii care nu au reușit să-şi onoreze obligaţiunile fiscale, primăria capitalei solicită efectuarea plăţii conform Avizului de plată la impozitul pe bunurile imobiliare. Termenele de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare sunt 15 august şi, respectiv, 15 octombrie. Onorarea obligaţiei fiscale de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare se poate efectua cu Avizul de plată la oficiile poştale, bancare sau prin intermediul https://mpay.gov.md/.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...