37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   40 de mii de lei pentru fiecare loc de muncă creat. Ce proiect va fi dezvoltat începând cu 2018

40 de mii de lei pentru fiecare loc de muncă creat. Ce proiect va fi dezvoltat începând cu 2018

05.10.20171.102 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Companiile care vor crea cel puțin 100 de locuri de muncă vor primi bani din partea statului. O inițiativă a Guvernului pentru mediul de afaceri a fost prezentată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmâc, la Moldova Business Week 2017. Aceasta va fi pusă în aplicare începând cu anul 2018.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, în bugetul de stat pentru anul viitor au fost planificate resurse financiare, pentru angajatorii care vor îndeplini condițiile de a primi banii.

Statul va oferi câte 40 de mii de lei pentru fiecare loc de muncă creat. O altă condiție pe care angajatorii vor trebui să o îndeplinească este ca să ofere salarii de cel puțin 75 la sută din salariul mediu pe economie, iar numărul locurilor de muncă să nu scadă timp de trei ani.

Ministrul a mai adăugat că proiectul este valabil atât pentru companiile naționale, cât și pentru cele străine, care fac investiții în Republica Moldova.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Ideie buna, doar ca sa nu se primeasca ca si cu facilitatea ceia cu cresterea nr. mediu de salariati. Ca acum acei care au aplicat aceasta facilitate ii iese pe nas.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...