37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   4 motive pentru care afacerea ta poate da greş

4 motive pentru care afacerea ta poate da greş

20.12.2016948 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Multe dintre afacerile cu potenţial eşuează în cursul primului an de lansare. Nu toţi antreprenorii câştigă în lumea afacerilor. Unele au mai multe şanse să reziste pe piaţă dacă sunt stabilite înainte obiectivele, misiunea şi scopul şi există un plan de afaceri.

Nu cercetezi piaţa

Acesta este primul pas spre faliment. Cei care vor să se lanseze în afaceri sunt convinşi că vor da lovitura. Efectuarea cercetărilor de piaţă înainte de a te lansa într-o anumită industrie te va ajuta să înţelegi ce îşi doresc clienţii, cum acţionează potenţialii tăi competitori pentru a avea succes şi abordările greşite pe care trebuie să le eviţi.

Nu ai un plan de afaceri

Planul de afaceri este baza unei afaceri de succes. Trebuie să stabileşti obiectivele pe termen lung şi să verifici în ce măsură le poţi îndeplini. Nu trebuie să porneşti la drum înainte de a avea răspunsuri clare, fără un plan de afaceri bine pus la punct.

Nu înţelegi cum funcţionează afacerea

Un alt motiv pentru care multe dintre afacerile cu potenţial eşuează este necunoaşterea afacerii. În calitate de antreprenor, e important să înţelegi cât de multă muncă îţi revine, care sunt stocurile pe care le ai, cui trebuie să livrezi comenzile etc.

Nu eşti chibzuit

Cei mai mulţi antreprenori cheltuiesc extrem de mult atunci când pun bazele unei afaceri. Ţine cont că va dura destul de mult timp până vei începe să îţi scoţi investiţia, aşadar, fii chibzuit!

Nu uita: fără muncă, perseverenţă şi determinare nu poţi avea o afacere de succes!

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...