37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   3 pași pentru a evita crahul economic în afaceri

3 pași pentru a evita crahul economic în afaceri

13.02.20171.009 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Crahul economic reprezintă unul dintre pericolele iminente pentru orice business în dezvoltare. Dincolo de repercusiunile economice, el este rezultatul unor politici strategice și manageriale eșuate. De aceea, mulți specialiști în planificarea și administrarea afacerilor vin cu sfaturi relevante pentru evitarea unor astfel de situații. Evident, unele dintre ele pot fi aplicabile și la nivelul stării economice a fiecărui individ în parte.

Unul dintre investitorii americani de renume, Ray Dalio, oferă câteva indicii despre cum să depistăm și să înlăturăm circumstanțele unui potențial eșec economic:

1. Depistați cauzele eșecului economiei naționale. Vă veți întreba care este raționamentul unei astfel de analize. Răspunsul este simplu: conexiunea între economia națională și tabloul economic al afacerii dumneavoastră este una interdependentă. Fiecare calibraj pe piața monetară, investițională sau în politicile naționale vă remodelează potențialul economic, stabilindu-vă atât restricții, cât și facilități. Același Ray Dalio modelează necesitatea renunțării la politica excesivă de consum, aducând exemplu unui business mic, în care totul se bazează pe contractarea creditelor bancare, păstrându-se în permanență o balanță negativă.

2. Luați măsuri de eradicare a situației nefavorabile. La acest capitol, autorul vine să propună eficientizarea și raționalizarea utilizării valorilor existente în balanța firmei. Adică, limitați-vă la strictul necesar pentru funcționarea afacerii. De exemplu, achiziția unui automobil scump în scopuri de serviciu nu reprezintă o acțiune corectă și va face doar o gaură în buget.

3. Puneți accentul pe productivitatea muncii nu pe sedentarismul lucrativ. Dalio subliniază necesitatea avantajării angajaților pe criterii de meritocrație, adică avansarea în funcție să fie pe bază de rezultativitate, iar fluxul angajărilor să asigure implicarea personalului pregătit, fără a defavoriza continuitatea proceselor.

Și, pentru a nu fi doar declarative, iată câteva exemple de afaceri care au fost la un pas de dispariție:
1. În 1997, Apple a fost la un pas de falimentare și doar grație talentatului Steve Jobs a devenit una dintre afacerile globale cu cifre de afaceri, care depășesc cu mult economiile unor țări.
2. McDonald's România a avut de suferit în 2012, având o cifră de afaceri diminuată mult sub nivelul celei din 2011.
3. Tot în 2012 a fost un an defavorabil pentru așa companii ca INTEL și IBM. INTEL, cel mai mare producator de cipuri, a prognozat o marjă brută, indicator al profitabilității unei companii, pentru trimestrul al patrulea, mai slabă decât anticipau analiștii. De asemenea, IBM, cel mai mare furnizor de servicii tehnologice, a raportat, pentru trimestrul al treilea al anului 2012, venituri care s-au situat sub nivelul așteptat.

La final, iată trei concluzii relevante pentru evitarea crahului în afaceri sau pentru diminuarea consecințelor potențiale:

  • nu permiteți o îndelungată balanță negativă a bugetului dumneavoastră: mai multe datorii decât active;
  • trebuie să existe echilibru între productivitate și profit, altfel cădem în situația consumerismului;
  • investiți în productivitatea angajaților dumneavoastră, acest lucru permițând apariția unor perspective favorabile pentru viitor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...