37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   20 de semne că angajații tăi vor demisiona! La ce să fii atent pentru a preveni un exod în masă

20 de semne că angajații tăi vor demisiona! La ce să fii atent pentru a preveni un exod în masă

25.10.2016889 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cei mai mulți șefi sunt prinși cu garda jos atunci când se confruntă cu un exod în masă al angajaților. Acest lucru se poate întâmpla chiar și cu cei mai buni angajați ai companiei, scrie Business Insider.

"Ca șef, este important să fiți atent la simptomele angajaților mei care sunt pe punct de plecare iminentă, astfel încât să puteți rezolva problemele înainte de a fi prea târziu", spune Lynn Taylor, un expert național în angajare. "Pierderea chiar și a  unui angajat de prim rang poate perturba afacerea, să nu mai vorbim de pierderea a mai multor membri ai echipei. Și dacă rulați o companie mică sau aflată la început de cale, aceste pierderi pot distruge afacerea."

Michael Kerr, un trainer de afaceri internațional susține această teorie. "Pierderea angajații poate crea un impact substanțial asupra companiei, de la furnizarea de servicii la programare. Aceasta poate avea impact asupra culturii într-o echipă într-un mod negativ. Și există un cost al angajamentelor substanțiale implicate în înlocuirea și instruirea noilor angajați, dar și mai mult timp. De aceea, un manager trebuie să se pregătească pentru schimbări sau să le prevină" spune Kerr.

Astfel, Taylor și Kerr au făcut o listă din 20 de semne care ar trebui să îți dea de înțeles că cei mai buni angajați ai tăi ar putea să renunțe la funcția pe care o au în compania ta. Iată care sunt acestea:

1. EXISTĂ O SCHIMBARE ÎN ASPECTUL LOR
Dacă încep brusc să se îmbrace neobișnuit , aceasta poate fi din cauza faptului  că oamenii tăi merg la interviuri  pentru ocuparea altor funcții în timpul sau după orele de muncă, spune Kerr.
"De asemenea, dacă cineva este nefericit la locul lui de munca, acesta poate începe să se îmbrace mai simplu sau chiar mai prost, deoarece ei simt că nimeni nu le acordă o atenție cu adevărat, sau pur și simplu pentru că  nu le mai pasă cu adevărat", adaugă Taylor.

2. AI AUZIT DE FAPTUL CĂ ALTE COMPANII SUNT INTERESATE DE ANGAJAȚII TĂI
În cazul în care acesta este chiar cel mai bun angajat al tău, nu este atât de surprinzător faptul că el este foarte căutat. După ce auzi faptul că alte companii solicită întâlniri cu această persoană, ar cam trebui să îți faci griji.

3. ÎNCEP SĂ CEARĂ MAI MULT TIMP LIBER
În cazul în care acest angajat în mod normal nu lipsește de la muncă, iar apoi începe să fie „bolnav" mai des, sau beneficiază mai des de zile de concediu, aceasta poate însemna că se simte foarte decuplat de locul său de muncă, eventual chiar și până la punctul de a folosi timpul liber pentru a caută alt loc de muncă, spune Kerr.

4. ANGAJAȚII ARATĂ O SCĂDERE DE INTERES ÎN ACTIVITATEA LOR
Ai observat că unul dintre angajații tăi de top a încetat să îți ofere sugestii utile sau idei la întâlniri, oferă puține idei de proiecte, sau pare pur și simplu dezinteresat în legătură cu orice fel de detalii legate de locul de muncă?
"Acest lucru poate fi un semn că și-au pierdut interesul și nu le mai pasă de ceea ce se întâmplă cu adevărat în companie, deoarece ei știu că nu vor mai fi acolo în viitor", spune Kerr.

5. ANGAJAȚII TĂI AU RATAT O PROMOVARE SAU O MĂRIRE DE SALARIU PE CARE AU MERTIAT-O
Atunci când cineva vrea o mărire de salariu sau de promovare (pe care o merită ) și nu înțeleg de ce nu au primit-o, poate fi foarte frustrant și descurajator pentru ei
Cel mai probabil, angajatul se va simți subevaluat și poate fi înclinat să meargă să caute locuri de muncă într-o  companie care să aprecieze și să le recompenseze contribuția  lor.

6. NU AU UN SIMȚ AL UMORULUI
Angajații care sunt pe cale să demisioneze  ar putea să nu mai glumească la fel de mult pe cât o făceau înainte.  „Comportamentul lor este mult mai simplu. Poate că acest lucru se datorează faptului că sunt mai puțin îngrijorați cu privire la susținerea șefului sau nu mai încearcă să impresioneze pe nimeni."

7. ȘI-AU SCHIMBAT LIMBAJUL CORPULUI LOR ȘI EXPRESIILE FACIALE
Indicii subtile ar putea sugera faptul că angajații dumneavoastră sunt fie nesatisfăcuți sau chiar vinovați pentru că ei „vânează„ un alt loc de muncă .

8. ÎI SIMȚI DISTANȚAȚI
Nu simți un fior brusc atunci când vă apropiați de unul dintre angajații dumneavoastră? "Primele câteva ori crezi că au o zi proastă. Apoi observi această chestie la mai mulți membri ai echipei ...și din ce în ce mai frecvent", spune Taylor. În cazul în care acesta este cazul, unul sau mai mulți angajați se pot pregăti să plece.

9. AU FOST RETROGRADAȚI ÎN FUNCȚIE
Un angajat care este retrogradat probabil se va simți destul de deprimat și poate decide să își „folosească"  talentele în altă parte. În cazul în care se întâmplă să fie unul dintre angajații dumneavoastră de top, retrogradarea poate fi deosebit de dificilă și frustrantă pentru ei.

10.AI REMARCAT O SCHIMBARE DE ATITUDINE
Unul dintre angajați a devenit mai iritabil, sau face comentarii mai sarcastice decât în mod normal despre problemele legate de muncă, dezvăluind o lipsă de credință fundamentală în direcția în care merge compania. Acesta este un lucru de care trebuie neapărat să te îngrijorezi, spune Kerr.
O lipsă bruscă de entuziasm este, de asemenea, un semn mare că ai  putea pierde unul sau mai mulți dintre angajații tăi, adaugă Taylor.

11.EXISTĂ SCHIMBĂRI ÎN COMPORTAMENTUL LOR
În cazul în care angajații tăi acționează în mod diferit - poate că se rețin mai mult sau încep să iasă la masa de prânz cu colegii în fiecare zi - angajatul poate să o facă intenționat pentru a se îndepărta de locul de muncă sau se plânge împreună cu colegii.
"În cazul în care oricare dintre membrii echipei, care înainte rareori au mers la masa de prânz împreună iar acum o fac, ar trebui să te gândești că ei pot discuta despre planurile lor de a merge mai departe", spune Taylor.  În cazul în care alte semne nu sunt evidente, atunci faptul că ies împreună la prânz nu constituie un motiv serios pentru a te îngrijora.

12.SUNT PROST PLĂTIȚI
Dacă știi că acest angajat valorează mai mult decât compania ta le oferă , de asemenea  ar trebui să te gândești că ei pot fi căutați în altă parte. Sentimentul ca ai putea fi plătit mai puțin poate fi unul dintre aspectele cele mai descurajatoare de muncă.

13. EI VĂ SPUN DESPRE SCHIMBĂRI MAJORE PE FRONTUL DE ACASĂ
Dacă există o schimbare majoră în viața lor de familie, acest lucru poate duce la căutarea de noi oportunități din cauza mai multor  motive (pentru a fi mai aproape de casă, de exemplu, sau de a lucra într-un mediu mai puțin stresant), explica Kerr.

14. SUNT MAI PUȚIN PRODUCTIVI
În cazul în care un angajat care este în mod normal, extrem de productiv și punctual începe brusc să întârzie sau să înregistreze o scădere bruscă a vânzărilor, înseamnă că ceva ce s-ar putea întâmpla. "Orice modificări comportamentale care fac trimitere la prezenteism- fenomenul angajaților care sunt la locul de muncă, fără a fi pe deplin prezent - sunt steaguri uriașe roșii", spune Kerr.

15. ANGAJAȚII SE APROPIE ÎNCET DE UN CONFLICT
Atunci când oamenii sunt gata să plece, ei pot schimba modul în care tratează dezacordurile, explică Taylor. "Dacă ei au avut tendința de a ceda iar acum nu mai face acest lucru, asta se întâmplă deoarece ei nu simt că merită deranjul. Ei au verificat deja emoțional."

16. SE SIMT INCOMOD ATUNCI CÂND DISCUTAȚI DESPRE PROIECTE PE TERMEN LUNG
În cazul în care angajații dumneavoastră caută un alt loc de muncă, ei vor deveni vizibil incomodați atunci când veţi discuta cu ei despre proiecte care sunt de mai multe luni, spune Taylor.

17. COLEGII ÎȚI SPUN CĂ CEVA SE ÎNTÂMPLĂ
În cazul în care colegii tăi se apropie cu preocupări legate de faptul că ceva s-a schimbat sau "ceva se întâmplă", cu un anumit angajat, ele pot fi un semn.
"Alți colegi mai aproape de acțiune pot citi semnele, așa că, dacă acestea aduc îngrijorări în față, ar fi bine să le fie acordată o atenție", spune Kerr.

18. NU PREA COMUNICĂ
"În cazul în care unul dintre membrii echipei dumneavoastră are în vedere o eventuală demisie, este mai puțin probabil să comunice la fel cum o făcea", spune Taylor.

19. AI ÎNTREBAT DESPRE POSIBILE PROBLEME, DAR AI OBȚINUT UN FEEDBACK MIC
Angajații tăi par închiși în sine? Nu sunt ei dispuși să își împărtășească problemele cu tine?
"În cazul în care unul dintre membrii echipei tale sau mai mulți dintre aceștia au deja un picior înafara companiei tale, ei vor acționa ca și cum nimic nu este greșit atunci când rezolvă vreo problemă", spune Taylor. Acest lucru se poate datora faptului că s-au închis deja în sine și s-au mutat deja cu gândurile în altă parte.

20.AI UN PRESENTIMENT RĂU
În cazul în care ai momente incomode la birou mai des sau simți un disconfort în jurul echipei tale, acest lucru poate fi un semn că sunt pe cale să renunțe. "Instinctele tale contează foarte mult. Ai încredere în intestin", spune Kerr.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...